‘Spannender in vierspanselectie voor WEG Tryon’

‘Spannender in vierspanselectie voor WEG Tryon’

0 142

Al jaren bestaat het vierspanteam voor EK’s en WK’s uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman. Voor de komende Wereldruiterspelen in Tryon (USA), dat voor de menners 14 tot en met 25 september gehouden wordt, wordt het volgens bondscoach Harry de Ruyter spannender in de selectie.

‘We hebben voor de komende tijd verschillende centrale trainingen op het programma staan en een aantal observatiewedstrijden. Met de komst van Bram Chardon in het A-kader en sterke B-kaderleden wordt het ook weer spannender in de selectie. Hij is enorm scherp en zal er voor zorgen dat de andere menners ook de handen vol hebben.”

Observatiewedstrijden

CAI Kronenberg/Horst (NED), 19 – 22 april 2018

CAIO Windsor (GBR), 9 – 13 mei 2018

CAIO Valkenswaard (NED), 23 – 27 mei 2018

CAI Riesenbeck (GER), 21 – 24 juni 2018

CAIO Aken (GER), 17 – 22 juli 2018

Bovendien staan er zes centrale trainingen in februari, maart, april, en augustus voor A- en B-kaderleden op de planning.

Kaders

A-kader

Bram Chardon

IJsbrand Chardon

Koos de Ronde

Theo Timmerman

B-kader

Peter de Ronde

Mark Weusthof

Algemene informatie

Tijdens Indoor Brabant – The Dutch Masters gaf Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, samen met de acht betrokken bondscoaches een uitgebreide toelichting op de voorbereidingen en planning voor de Wereldruiterspelen.

Dit jaar worden de ‘World Equestrian Games’ (WEG) gehouden op het Tryon International Equestrian Center (TIEC) in Tryon, North-Carolina. Het streven is om de Nederlandse teams die in de disciplines dressuur, springen, eventing, para-dressuur, mennen, endurance, reining en voltige deel zullen nemen, op zondag 29 juli bekend te maken. Dit is de slotdag van het NK Dressuur, dat op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, verreden wordt.

De intentie is dat Nederland met een voltallig team in alle acht de disciplines aan de start verschijnt in Tryon. De KNHS heeft als criterium voor uitzending dat er een reële kans moet zijn dat het team een top acht klassering haalt.

De Nederlandse paarden vliegen vanaf Luik naar Greenville en weer terug. De vluchttijd is circa 9.20 uur.

Bron: Persbericht KNHS

Reacties