Spannende marathon NK Ponymennen

Spannende marathon NK Ponymennen

0 144
Marijke Hammink. Foto Bianca Douwes
Marijke Hammink. Foto Bianca Douwes

De marathon tijdens het NK Ponymennen, welke op zaterdag 18 augustus werd verreden, werd een spannende aangelegenheid!

Vierspannen

Met name bij de vierspannen werd een spannende strijd gevoerd en waren de deelnemers met hun spannen aan elkaar gewaagd. Het was uiteindelijk Marijke Hammink die met haar supersnelle vierspan de leiding in het klassement overnam.

Tweespannen

Bij de tweespannen was het Daan Verhofstadt die de snelste tijd wist te noteren, 77,69. Sjekky Lenssen werd met Valco en Lei tweede met 82,93. Daar kwam Woutera van de Kamp met de Vechtzicht pony’s net iets overheen met 82,99 en werd hiermee derde.

Enkelspannen

In de dressuuruitslag moesten Brent Janssen en Hielke, Tamara Pijl en Dex nog voor zich dulden maar in de marathon was voor hen een overduidelijke zege weggelegd met een score van 76,55. Dex en Tamara werden met 84,51 vijfde in de marathon maar weten nog wel het klassement aan te voeren. Marissa Schuiling en Kyra pakten in de marathon nipt de tweede plaats met 77,57.

Jeugd

Renate Provoost wist met Quibus haar leidende positie te behouden met 51,66. Dirk Bastiaansen pakte met zijn L pony Boy met 53,04 de tweede plaats in de marathon en derde werd Maaike Kraay met haar tweespan bruinen Max en Otto met 53,67.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: MenSport

 

Reacties