Pinksterrit Borkel en Schaft

Pinksterrit Borkel en Schaft

0 496

Hippische Vereniging St. Servatius uit Borkel & Schaft organiseert op eerste Pinksterdag (4 juni) een koetsentocht met authentieke rijtuigen en een leuk en gevarieerd programma in het centrum van Borkel. De start en finish van de route is, net als vorig jaar, nabij het parkeerterrein van het Eurocircuit te Valkenswaard. Vandaar vertrekken de koetsen om 10.30 uur richting Klein Borkel.

Ze zullen omstreeks 11.30 uur in het centrum van Borkel arriveren waar het jureringdefilé zich voltrekt. Vandaar vervolgt de route zich richting Achel, om zo weer omstreeks 14.00 uur in Borkel te arriveren.

In Borkel & Schaft vindt dan het officieel defilé plaats. Waarna de paarden en koetsen ter bezichtiging worden opgesteld. Dit is tevens de grote rustpauze. Hier vindt om 15.30 uur de prijsuitreiking van de dag plaats.

Deze koetsentocht, de “Pinksterrit” genaamd, is een traditionele klassementsrit die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands kampioenschap van CTA van het Traditioneel Gerij.
De traditionele koetsentocht onderscheidt zich door de zorgvuldige afwerking van koets, tuig en paard. Hierbij besteden koetsier en passagiers de grootste zorg aan passende en originele kleding. Het gaat hierbij om het mooiste geheel van koets, paard(en), tuig en passende kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van de rijtuigen. Het is als het ware een rijdend museum.
In het centrum van Borkel is de hele dag van alles te beleven.
Dit jaar is er zoals voorgaande jaren ook weer een braderie in de Dorpsstraat. Deze is vanaf 10.30 uur geopend. Verder zijn er natuurlijk gezellige terrasjes met live muziek. Voor de kinderen is er voldoende vermaak.

Voor meer informatie: www.pinksterrit.nl

Reacties