Paardvriendelijke spoorwegovergang

Paardvriendelijke spoorwegovergang

0 333
paardvriendelijke spoorwegovergang

Bij Kootwijk is de oude overgang met betonplaten, vervangen door een paardvriendelijke spoorwegovergang tijdens renovatie van het spoortraject.

Door Prorail wordt per situatie bekeken welk soort overweg gemaakt moet worden. Bij Kootwijk was er sprake van lichte belasting en geen zwaar werkverkeer. Dus zou een normale overweg volstaan. Maar deze overgang wordt wel relatief vaak gebruikt door menners en ruiters die een bosrit willen maken. Zij moeten dan met hun paarden langs deze route. Speciaal voor hen werd er gekozen worden voor deze fraaie nieuwe paardvriendelijke overweg waar fietsers ook van mee kunnen profiteren.

Paardvriendelijk rubber

Bij de nieuwe overgang is veel rubber gebruikt. Dit zorgt voor meer grip tijden het oversteken en dat komt de veiligheid ook ten goede. Het is eigenlijk een groot zwart rubberen vlak, tussen de witte strepen aan de zijkant.

Pluspunt voor paarden

Bij renovaties van andere trajecten zal steeds door ProRail de belasting bezien worden en welke gebruikers gebruik maken van de overweg. Bij lichte belasting zal dezelfde fraaie opbouw van Kootwijk weer gebruikt kunnen worden. Voor de paarden is dit een duidelijk pluspunt.

Bron: Ruiteren&Mennen.nl

 

Reacties