NK Ponymennen van start

NK Ponymennen van start

0 328
Tamara Pijl

Op vrijdag 17 augustus was het zover: Bij de Steenhof Stables startten de Nederlandse Kampioenschappen ponymennen en de samengestelde menwedstrijd Oirschot.

NK én SWM

Klokslag 08.00 uur verscheen de eerste deelnemenr voor het NK in de dressuurring.
Naast het NK wordt er ook een promotiewedstrijd voor de jeugd verreden voor de klassen L en M, waarvoor ieder mendistrict vijf deelnemers heeft mogen afvaardigen.

Enkelspannen

Tamara Pijl zegevierde met Dex bij de enkelspannen en zette een dressuurscore neer van 42,82 strafpunten. Tweede werd hier Brent Janssen met Hielke met 51,81, gevolgd door Marissa Schuiling met Kyra met een score van 52,80.

Tweespannen

Bij de tweespannen behaalde Cas Hendriks het beste resultaat met 44,64 strafpunten, gevolgd door Melanie van de Bunt met 46,42 en Karel van Kekem met 52,34.

Vierspannen

In de vierspanrubriek wist Jan de Boer de dressuur te domineren met 41,58 strafpunten. Marijke Hammink volgde op plaats twee met 46,02 en Jannes Kinds stuurde zijn vierspan naar de derde plaats met 48,10.

Jeugd

Bij de jeugd was het Renate Provoost die haar M pony Quibus naar de beste score reed. Zij behaalden 47,42. Twee jeugdige menners met een L pony volgden daarna. Op de tweede plaats eindigden Jordy van der Wijst en Ros met 53,67 en Kim de Groot en Kastanjehof Amigo werden derde met 54,78.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: MenSport

Reacties