Nieuw vierspan Paul Sueters wint op SWM Nijkerkerveen

Nieuw vierspan Paul Sueters wint op SWM Nijkerkerveen

0 649
Het nieuw gevormde vierspan van Paul Sueters in actie (Foto Janneke Berghuis)

Op het driedaagse evenement SWM Nijkerveen, wat voor de paarden onder ideale weersomstandigheden op 23, 24 en 25 juni gehouden werd, was onder de vele aansprekend presterende deelnemers ook Sueters’ nieuw gevormde vierspan in goede doen.

‘Het Zwarte Paard’

Al jaren is deze Friezenman van de Emster Stalhouderij Het Zwarte Paard actief met zijn Friezen maar heeft nu het voorspan vervangen door twee opvallende schimmels, Jelmer en Vito.  Het achterspan werd gevormd door Olger en Hessel van de Willem-state. Deze ‘verse’ combinatie bracht hem de zege in het eindklassement. Tonny van den Hoeven werd hierbij tweede met Limo, Patrol, Scirocco en Spider.

FEI proeven

Bij de Z-FEI proeven wist Marissa Schuiling met Kyra de drie deelnemers tellende rubriek van de pony’s te winnen, zij werden gevolgd door Manon van Kasteren en Elegant die als tweede wisten te eindigen. Frank van de Vegt pakte met zijn Cosmo de overwinning bij de Z-paarden. Hierbij kwamen maar liefst veertien deelnemers aan de start waarvan er dertien alle onderdelen uitreden. Frank behaalde overigens een nipte overwinning, want Joop Gommers en Bandit kwamen wel heel erg dichtbij. Oók de als derde geplaatste Eline Houterman reed met Vygo een sterke wedstrijd.

Overige rubrieken

In de overige rubrieken werden eveneens mooie prestaties geleverd. Bij de ponyvierspannen ging in de klasse Z de overwinning naar Dianne Legemaat en in de M-klasse naar Rex Pannekoek.  In de tweespanrubriek waren de Welshpony’s van Melanie van de Bunt de besten.  Tamara Pijl wist haar ruime voorsprong, dankzij een heel nette dressuurproef gedurende het hele weekend vast te houden en voerde dan ook het eindklassement bij de enkelspanpony’s klasse Z aan.  In de klasse M pakten Fleur van Empelen en Hand’s Up de eerste plaats. De enkelspan paarden werden in de Z-klasse aangevoerd door Elsbeth Broekhuis en Phiero, in de M-klasse was Arie Dibbits spekkoper met zijn mooie blikvanger met de naam Hert.

Bron: MenSport

Reacties