Mooie SWM op landgoed Nienoord

Mooie SWM op landgoed Nienoord

0 174
De hindernis met de naam Leek

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli j.l. werd de SMW in Leek verreden, georganiseerd door Stichting Mensport Nienoord.

Enige SMW in Groningen

De SMW in Leek is de enige nog overgebleven samengestelde menwedstrijd in de provincie Groningen.

Beste dressuurscores

Bij de pony’s had Carolien Fischer (tweespan M), de beste score van 51,4 strafpunten. Bij de paarden was de beste dressuurscore voor Hans Reitzema (tweespan Z), met een score van maar liefst 48,59 strafpunten.

Lastige vaardigheid

Het vaardigheidsparcours was nog niet zo gemakkelijk te rijden, er waren maar weinig deelnemers die erin slaagden om het parcours foutloos af te leggen. Daan Goekoop (enkelspan paard M) reed een mooie snelle en foutloze rit en was hierbij de beste.

Trajecten rondom Nienoord

Landgoed Nienoord bestaat uit oude bossen, landerijen en prachtige flora en fauna, wat het voor de deelnemers een genot maakt om daar door heen te rijden.
Voor hen waren zes hindernissen gebouwd, variërend van een carrousel, een waterbak, een bult en mooie hagen waarin het woord Leek te lezen was.

Niet te verslaan

Twee deelnemers bleken in het geheel niet te verslaan. Zij wisten op alle drie de onderdelen van de wedstrijd de sterkste te zijn in hun rubriek. In de rubriek enkelspan paard klasse L, was Frans Zeinstra met zijn paard Cash, de sterkste en Hans Reitzema was dat met zijn twee mooie Arabo’s in de rubriek dubbelspan paard Z.

Meer deelnemers

Al met al een goede wedstrijd, die geschikt is voor alle klassen. En een wedstrijd die meer deelnemers verdient…

Bron: St. Mensport Nienoord

Reacties