Met zeepaarden op garnalenjacht aan de Maasvlakte *video*

Met zeepaarden op garnalenjacht aan de Maasvlakte *video*

0 616

Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar afgelopen zaterdag gingen aan het strand bij de Tweede Maasvlakte vier edele dieren getooid met sleepnetten het water in. Niet zozeer voor de vangst, maar vooral voor het schouwspel.

Voor de ervaring

Vandaag zit het weer een beetje tegen, vertelt organisator Simon Weeda. ‘Er staat een vrij harde wind, daardoor ontstaan flinke golven en raakt het zand in de branding wat los. Gelukkig doen we dit niet alleen voor de vangst, maar vooral voor de ervaring.’ Want hoewel er genoeg ervaren vissers en paardrijders op het strand staan, hebben de meesten nog nooit een paard zien vissen.

‘Natte zand geen probleem’

Zo ook Bram Snoei en Davey de Vries van Trekpaarden Team Rockanje. ‘Onze twee Belgische trekpaarden hebben veel trekkracht, ze ploegen ook regelmatig landbouwgrond om. Dus het natte zand moet ook geen probleem zijn’, zegt De Vries. Toch houden de Rockanjenaren hun trouwe rijdieren strak aan het lijntje, want bij één verkeerde plotselinge beweging kan het net verstrikt raken.

Klik hier om een video op de website van het AD te bekijken.

Bron: AD
Foto: still uit de video

Vergelijkbare artikelen

Reacties