Menners Van den Heuvel en Pestman in tropisch Chablis

Menners Van den Heuvel en Pestman in tropisch Chablis

0 58
Rudolf Pestman en Diesel (foto P&K Team)

De menners Rob van den Heuvel en Rudolf Pestman vertegenwoordigden Nederland het afgelopen weekend in het Franse Chablis.

Perspectieventeam

Hoefsmid Rob van den Heuvel won bij de tweespannen in 2013 het NK samengesteld klasse 2 en werd daarna opgenomen in het perspectieventeam. In Chablis eindigde hij uiteindelijk op een mooie zevende plaats. Tweespanwinnaar werd de Fransman Grimonprez.

Menteam P&K

Rudolf Pestman van Menteam P&K had bij de enkelspannen in Chablis twéé ijzers in het vuur. Met zijn bonte, opvallende paard Diesel (zie foto) behaalde Pestman inmiddels al drie maal het NK samengesteld mennen. Maar ditmaal was zijn jongere troef, de grote Farell (Fair Play D) een afstammeling van Sir Oldenburg uit een dochter van Modern, meer in vorm. Met deze 1.75 m metende bruine belandde Rudolf uiteindelijk op de 15e plek in het eindklassement.

Hitteprotocol

Voor het welzijn van mens en dier werd de wedstrijd in Chablis aangepast aan de tropische temperaturen. Hierdoor werd het gehele A-traject geschrapt. In plaats daarvan deden de deelnemers 20 minuten lang een warming up alvorens het hindernistraject in te gaan.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: MenSport

Reacties