Meisje (7) ernstig gewond na val van koets: toestand stabiel

Meisje (7) ernstig gewond na val van koets: toestand stabiel

0 1116
algemeen paard oog
Archieffoto

De toestand van het 7-jarige meisje dat zondagmorgen ernstig gewond raakte doordat ze uit een koets viel in Deventer, is stabiel en niet meer levensbedreigend. Het meisje werd samen met haar ouders uit de koets geslingerd en en liep daarbij hersenletsel op.

Volgens de moeder van het meisje reden ze op de weg, toen de pony die de koets trok schrok. ‘Daarop begon ze te rennen. We hebben met zijn tweeën nog geprobeerd om het paard te kalmeren, maar uiteindelijk zijn we met de koets de helling afgegaan en over de kop geslagen.’

Traumahelikopter

Daarbij werden zowel het meisje als haar ouders uit de koets geslingerd. Het meisje werd na het ongeval in zorgwekkende toestand afgevoerd met een traumahelikopter. Volgens haar moeder is ze na het ongeval niet gereanimeerd door omstanders, zoals eerder door de politie gecommuniceerd werd.

Alle drie de inzittenden droegen een cap. De vader van het meisje hield aan het ongeval een gebroken pols over. De moeder bleef ongedeerd, net als de pony, die inmiddels weer op stal staat.

Bron: De Stentor

Foto: Shutterstock

Vergelijkbare artikelen

Reacties