Ook Mark Weusthof FEI kandidaat (incl. video)

Ook Mark Weusthof FEI kandidaat (incl. video)

0 234
Mark Weusthof Foto Facebook

Onze bekende vierspanrijder Mark Weusthof is één van de zeven kandidaten als rijdersvertegenwoordiger voor het FEI Driving Committee.

Athlete Representative

De rijdersvertegenwoordiger die uiteindelijk wordt gekozen voor deze functie als FEI Athlete Representative maakt dan deel uit van het FEI Driving Committee en kan meepraten over alle onderwerpen die met het internationale mennen samenhangen.

Online verkiezing

Zoals MenSport al eerder berichtte, vindt de online verkiezing hiervoor plaats vanaf 29 juli tot en met 23 september.

Sympathieke rijder

Mark Weusthof staat bekend om zijn sympathieke manier van rijden met zijn vierspan. Inmiddels was hij al zes keer op de wereldkampioenschappen actief en wil ‘met veel plezier de stem van andere paardensporters zijn’ en daarbij ligt Marks focus uiteraard vooral op de mensport. Daarnaast vindt hij ‘paardenwelzijn uiterst belangrijk’!

Opgegroeid tussen de paarden

Mark, geboren op 22 februari 1973, groeide thuis in Rossum op tussen de paarden. Op jonge leeftijd hielp hij zijn vader Theo al met het trainen en africhten van paarden. Daarnaast ging de hele familie Weusthof mee naar de nationale en internationale wedstrijden, waar zijn vader aan meedeed en waar ieder gezinslid een taak had.

Ervaring als groom

Als groom achterop, deed hij de eerste ervaringen op in de wedstrijden en in 1997 droeg vader Theo de leidsels over aan Mark maar bleef zelf nauw bij het vierspan betrokken tot hij in 1999, als gevolg van een noodlottig ongeval in zijn stallen, plotseling overleed.

St. Twents Vierspan

Voor Mark stond vast dat hij in de geest van zijn vader wilde doorgaan in de vierspansport. Met de steun van zijn familie, goede vrienden en de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof kon Mark zijn loopbaan voortzetten en ontpopte zich als een talentvol menner en instructeur.

Bron: Hoefnet/Facebook

Klik hier om te kunnen stemmen

Klik hier voor een video van Mark Weusthof 

Klik hier voor het CV van Mark Weusthof

 

Reacties