Koos de Ronde pakt 4e NK titel!

Koos de Ronde pakt 4e NK titel!

0 267
Koos de Ronde

Op het Paardenspektakel in Beekbergen was het vierspan van Koos de Ronde vanaf dag één goed in vorm en nestelde zich in eerste instantie met 44 dressuurpunten op de vierde plaats als beste Nederlandse vierspan.

NK

De Ronde gebruikte deze wedstrijd als laatste voorbereiding op de Wereldruiterspelen in Tryon. In de marathon liep het, zoals dit gedurende het gehele seizoen al loopt, ‘best goed’ volgens de rijder uit Zwartewaal.
Het resultaat in de vaardigheid was één balletje. Al met al hield Koos de Ronde een goed gevoel over aan deze wedstrijd in Beekbergen en werd voor de vierde keer gehuldigd als Nederlands Kampioen!

Top drie

Mark Weusthof wist steeds in de buurt te blijven van de verrichtingen van De Ronde en werd reserve kampioen. Koos’ broer Peter mocht ook het erepodium betreden, hij werd derde in het Nederlandse klassement.

Chester Weber op één

In het algemeen klassement bleef Chester Weber aan de leiding en was dé vierspanman in Beekbergen. Christoph Sandmann behield de tweede plaats. Koos de Ronde werd dus derde en de overige Nederlanders in de top tien waren Mark Weusthof (vijfde) en Peter de Ronde (achtste).

Paramenners

De vaardigheid in de pararubriek kwam op naam van Francisca den Elzen.

Tweespannen

Martin Hölle behield zijn koppositie bij de tweespannen. Mede dankzij een sterke vaardigheid wist Antonie ter Harmsel op te klimmen naar de tweede plaats in het eindklassement van de tweespannen. Tristan Verheyen bezette de zesde plaats en Henk Garrets werd achtste.

Bron: Mensport/Paardenspektakel Beekbergen

Reacties