KNHS Horka Trainingsdagen Mennen in Ermelo

KNHS Horka Trainingsdagen Mennen in Ermelo

0 102

De KNHS HORKA Trainingsdagen mennen (voorheen Zomerinstructieweken) worden van 3 tot en met 6 september gehouden op het KNHS-centrum in Ermelo. Er is nog een aantal plaatsen vrij voor deze leuke Trainingsdagen! Deelnemers krijgen les van Mark Weusthof, Marieke Hilhorst-Smeeing en Ewoud Boom.  Laatstgenoemde stelt zichzelf hieronder voor:

Wie is Ewoud Boom?

Ik heb ongeveer vijftien jaar onderdeel uitgemaakt het A-kader mennen tweespan pony’s. Ook zit ik op dit moment in het menforum van de KNHS. Of je zou mij kunnen kennen als organisator van Men-indoor Nijkerk.

Hoeveel paarden heb je op dit moment in training?
Op dit moment heb ik twee paarden in training. Ik heb de overstap gemaakt van tweespan pony’s naar tweespan paarden en ben nu druk bezig met het opleiden van twee jonge menpaarden.

Waar focust hij op in de training?

Wat vind je belangrijk tijdens de training?
Dat je consequent, duidelijk en eerlijk bent naar je paarden.

Waar ligt jouw focus tijdens een training?
Rust en ontspanning zijn het allerbelangrijkste. Daar bereik je uiteindelijk het meest mee. En helemaal bij een jong span in opleiding.

Hoe bereid jij je voor op wedstrijden?
Ik oefen heel veel thuis. En je moet niet elke wedstrijd willen winnen. Per seizoen probeer ik zo ongeveer twee piekmomenten uit te zoeken.

Wat heeft hij bereikt?

Wat heb jij al bereikt in de paardensport?
Ik ben 9 keer Nederlands kampioen geworden en een keer wereldkampioen. Daarnaast heb ik met mijn tweespan pony’s gouden teammedailles en vijf zilveren teammedailles in de wacht weten te slepen.

Wat wil je nog graag bereiken in de paardensport?
Heel graag zou ik weer, met de jonge paarden die ik op dit moment opleid, het hoogste niveau willen behalen.

Wil jij les krijgen van Ewoud Boom? Klik op link voor meer informatie.

Bron: KNHS

Vergelijkbare artikelen

Reacties