Jacques Poppen wint KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy

Jacques Poppen wint KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy

0 97
Jacques Poppen PP foto Godfried Klerkx
Jacques Poppen met PP. Foto: Godfried Klerkx

Manege de Vossenbos in Wierden stond dit weekend geheel in het teken van de mensport, met de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy als belangrijkste rubriek. Na een spannende strijd won Jacques Poppen uit Froombosch de competitie met de Fries Anniek van Poppenkast. De winnares van de voorgaande jaren, Francisca den Elzen werd tweede. Voor Poppen was het een succesvolle competitie, naast de overwinning schreef hij ook de derde plaats op zijn naam.

Voorbereiding op Wereldkampioenschap

Na drie wedstrijden in Exloo, Kronenberg en Hellendoorn waren zes menners gekwalificeerd voor deelname aan de finale in Wierden. Dit was daarnaast een belangrijke wedstrijd in de voorbereidingen op het Wereldkampioenschap. Op het Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg wordt dit WK verreden van 28 augustus tot en met 2 september.

Spannende strijd

Na haar overwinningen in de dressuur én in de marathon ging Den Elzen met haar paard Albrecht’s Hoeve’s Lars met ruim 5 punten voorsprong op Poppen aan kop in het klassement. Poppen startte met Anniek als eerste in de vaardigheid en liet een prachtige dubbele foutloze ronde noteren. Vervolgens werd er snel omgespannen om tweede troef P.P., waarmee de tweevoudig Wereldkampioen derde stond in het klassement, kort voor te bereiden. Poppen wist ook met dit paard foutloos binnen de toegestane tijd de finish te passeren en voerde hiermee de druk op Den Elzen flink op. Den Elzen tikte een balletje van de kegels en liet tijdfouten noteren waardoor ze naar een tweede plaats zakte in het klassement.

Poppen sterk in schitterend vaardigheidsparcours

‘Het was een schitterend vaardigheidsparcours van internationaal parcoursbouwer Arjan Kleinjan, er zat alles in.’ vertelt Poppen over de wedstrijd. ‘De tijd was voor mij goed te doen. De paarden hebben het allebei super gedaan. Ik dacht gisteren: ‘morgen weet ik met welk paard ik naar het WK ga’, maar ik weet het nu nog steeds niet! P.P. heeft het op routine gedaan, dat bleek wel uit de korte voorbereidingstijd die we hadden na het omspannen. Anniek was ook top, dus ik weet het echt nog niet. Volgende week start ik met beide paarden in de dressuur en de vaardigheid in de pararubriek in Beekbergen. Op basis van de resultaten daar, neem ik een beslissing. Dit was in elk geval al een enorme opsteker, want ik ben het hele seizoen nog niet foutloos geweest in de vaardigheid.’

Bron: persbericht KNHS

Reacties