Jacques Poppen en Hindriëtta Lamein succesvol in ‘t Zandt

Jacques Poppen en Hindriëtta Lamein succesvol in ‘t Zandt

0 103
menwedstrijd t zandt
Hindriëtta Lamein met Kastanjehof Jip.

Op de mooie velden bij de manege van paardensportvereniging ZEO in ’t Zandt werd het afgelopen weekend de jaarlijkse zomermenwedstrijd gehouden.  De menners konden twee dressuurproeven en twee vaardigheidsparcoursen rijden.

Er hing een gemoedelijke en sportieve sfeer op het wedstrijdterrein en iedereen deed zijn uiterste best om een mooie proef neer te zetten en foutloos door het parcours te rijden. Niet alleen om zo in aanmerking te komen voor de rubrieksprijzen, maar zeker ook om kans te maken op de extra prijzen die er beschikbaar waren.

Wisselbokaal

Zo waren er mooie dekens beschikbaar gesteld voor de beste combinaties bij de dressuur voor de paarden en voor de pony’s. Daarnaast was er een fraaie wisselbokaal voor de beste combinatie bij de vaardigheid.

De hoogste dressuurscore van de dag was voor Jacques Poppen met zijn paard Anniek uit de Poppenkast. Hij haalde in de M-dressuur een score van 206 punten. Met daarnaast een score van 192 punten in de eerste proef, leverde hem dat niet alleen twee eerste prijzen op, maar was hij ook de beste dressuurcombinatie bij de paarden.

Ook met zijn andere paard, PP, was hij zeer succesvol op deze wedstrijd. In de Z-dressuur mocht Jacques in ring 1 ook de eerste prijs in ontvangst nemen met 196 punten.

Pony’s

Bij de pony’s was het de pony Kastanjehof Jip die met zijn menster Hindriëtta Lamein in de B-dressuur twee mooie proeven neerzette. Met scores van 193 en 201,5 punten werden zij uitgeroepen tot de beste dressuurcombinatie.

Vaardigheid

Ook bij de vaardigheid deed Jacques Poppen met zijn beide paarden goede zaken. In het eerste parcours behaalde hij met Anniek een 1e prijs en in het tweede parcours met PP een 2e prijs.

Het was echter Hindriëtta Lamein die er met de fraaie wisselbokaal vandoor ging. Zij reed in de vaardigheid met haar dubbelspan welsh-pony’s twee foutloze basisparcoursen en twee foutloze barrages in een mooie snelle tijd en was hiermee de beste combinatie van de dag in de vaardigheid.

Tekst en foto: Trijntje Lamein

Reacties