Een seconde sneller levert Petra Hoeksema zege op districtskampioenschap

Een seconde sneller levert Petra Hoeksema zege op districtskampioenschap

0 201
Larissa Jansma met Honeybee’s Jolivier. Foto Hindriëtta Lamein
Larissa Jansma met Honeybee’s Jolivier. Foto Hindriëtta Lamein

De indoorkampioenschappen vaardigheid van het Mendistrict Noord werden dit keer gehouden in het Friese Sint Nicolaasga, op zaterdag 17 februari 2018. De Menvereniging van PSV De Oorsprong had de organisatie van deze editie voor haar rekening genomen. In de verschillende rubrieken werd een flinke strijd geleverd om de kampioenstitel in de wacht te slepen.

Venijn zat in de staart

De twee spannendste rubrieken waren toch wel die van de enkelspan pony en enkelspan paard klasse L. In deze, beide redelijk grote rubrieken, reden veel deelnemers een foutloos basisparcours en mochten door naar de barrage.

In de rubriek enkelspan pony’s zat venijn echt in de staart. De allerlaatste deelnemer, Petra Hoeksema, was net een seconde sneller dan Larissa Jansma en kaapte daarmee de kampioenstitel voor de neus van Larissa weg.

Gigantische galopsprongen

In de klasse L enkelspan paard moesten zes deelnemers alles op alles zetten om kampioen te kunnen worden. Slechts twee deelnemers reden echter ook een foutloze barrage. Met zijn gigantische galopsprongen was Cash met Frans Zeinstra niet te kloppen, hoewel Ronald Prak met Tiemen nog aardig in de buurt kwam.

Meer- en langspannen

Helaas waren er bij de meer- en langspannen niet in alle rubrieken voldoende deelnemers voor het kampioenschap, maar daar was de strijd niet minder om.

In de klasse L tweespan pony’s was de kampioenstitel voor Bianca ten Hoeve. Zij reed de snelste barrage en verwees daarmee Tetske Douma naar de tweede plaats.

In de klasse M/Z tweespan pony’s wist Melissa ten Caat als enige foutloos te blijven en won daarmee haar rubriek.

In totaal reden er ook drie langspannen mee (twee tandems en een vierspan). Hindriëtta Lamein reed met haar tandem een foutloos basisparcours en barrage en schreef deze rubriek op haar naam.

De uitslagen:

Enkelspan pony L: 1 Petra Hoeksema – Torenhoeve’s Matcho, 2 (Reservekampioen) Larissa Jansma – Honey Bee’s Jolivier (foto)

Sulky pony L: 1 Angela Prins – Mr. Ed

Enkelspan pony M: 1  Ronald Prak – Black Diamond’s Purdy, 2 (Reservekampioen) Martine Trijbels-Dekker – Samoerai van de Adelaarshoeve

Enkelspan pony Z: 1 Petra Hoeksema – Bob v. Nieuwenhuis

Enkelspan pony ZZ: 1 Willemien Odink – Odinkie Toys Moonlight

Dubbelspan pony L: 1 Bianca Ten Hoeve-Kol – Lady Silver Star, Miss Goldstar

Dubbelspan pony M/Z: 1 Melissa Ten Caat – Tamme V. Archàngel, Beauty (Z)

Tandem pony L: 1 Hindriëtta Lamein – Kastenjehof Jip, Nyewold’s Karlo

Vierspan pony M: 1 Roelf Lamein – Highlight, Optimist, Silver, Nyewold’s Karlo

Enkelspan paard L: 1 Frans Zeinstra – Cash, 2 (reservekampioen) Ronald Prak – Tiemen

Enkelspan paard Z: 1 Frans Wijts – Bernardus

Tekst: Trijntje Lamein

Reacties