Hulp gevraagd voor verhuizing

Hulp gevraagd voor verhuizing

0 217

De droom van Jane Brommet is een kleinschalig project dat ontstond uit een voormalige wedstrijdstal met Shetlandpony’s. Deze pony’s hebben hun sporen verdiend in de samengestelde mensport door met twee- en vierspan in de Nederlandse top mee te draaien. Zowel de pony’s als het menteam werden ouder en het moment kwam, dat het team besloot de wedstrijdsport vaarwel te zeggen en een andere richting in te slaan.

De visie is geboren om enerzijds kinderen door de omgang met pony’s en individuele begeleiding te laten groeien in zelfvertrouwen en persoonlijke kracht, en om anderzijds deze pony’s de liefdevolle oude dag te bezorgen die zij verdienen.

Stichting Esha Ness

Dit project ging een eigen leven leiden; de behoefte van de kinderen bleek groot om in de natuur, zonder plastic of karton, een plek te hebben waar zij leren met hun handen te werken, hun hoofd leeg te maken en de accu op te laden.
De ontmoeting met- en verzorging van de pony’s bleek een enorme impact te hebben op de sociale ontwikkeling van de kinderen. Pony’s oordelen niet en zien je met hun hart. Kinderen ervaren acceptatie. Daarnaast voelen pony’s de emoties van kinderen aan en spiegelen deze. Dit helpt hen met die gevoelens om te gaan en sterk en krachtig in het leven te staan. Daarnaast leren de kinderen als een team samen te werken en elkaar veiligheid te geven, om te zijn wie ze zijn. Het project bleek een schot in de roos voor mens en dier.

Verhuizing

Helaas moeten zij door de verkoop van het gehuurde weiland, na een verblijf van 33 jaar, verhuizen. Aan de verhuizing zijn grote kosten verbonden, want de stallen zijn verouderd en kunnen de verhuizing niet aan. Draag je dit idee een warm hart toe, dank kun je wellicht helpen om de droom van Jane voort te zetten. Lees op de site van Stichting Esha Ness hoe je kan helpen of kijk op Facebook.

Vergelijkbare artikelen

Reacties