Honderd ruiters en koetsiers Sint-Hubertusviering trotseren hagelbui

Honderd ruiters en koetsiers Sint-Hubertusviering trotseren hagelbui

0 673

Zo’n 105 paarden paradeerden zondag door Zandhoven voor de Sint-Hubertusviering. Vorig jaar waren dat er nog zestig meer, maar de weergoden werkten ditmaal niet mee. Onderweg trotseerden de ruiters en koetsiers zelfs een hagelbui. Helemaal anders dan in 2015, toen de deelnemers nog in hemdsmouwen stonden. Dit jaar was het wel echt jeneverweer.

Hagelbui

Door de werkzaamheden aan het kruispunt Vierselbaan-Liersebaan werd de route kort omgeleid, maar volgens de aanwezigen werd er nu nog mooier door de natuur gestapt. Volgens de buienradar zou het pas rond 13 uur gaan regenen, maar onderweg kletterde er ineens een hagelbui. Sommige ruiters, zoals een delegatie uit Halle, draaiden hierop al huiswaarts.

Dieren zegenen

‘Zandhoven is een paardengemeente, met alle maneges, Het Aangespannen Paard en onze LRV. Jumping Zandhoven werd dit jaar opnieuw drukker bezocht, nu het opnieuw een echte familiehappening is geworden. We zijn hier dit jaar met weinigen’, sprak burgemeester Luc Van Hove in zijn speech, ‘maar degenen die dapper door de regen zijn gekomen wil ik heel speciaal bedanken, want het is belangrijk dat deze traditie blijft bestaan.’ De burgemeester bedankte ook de hulpdiensten zoals de brandweer en politie. De paarden en honden kregen allemaal een homp gewijd brood. Gebedsleider Jan Valckx kwam ook met de kwispel rond en zegende alle dieren.

Lees hier het hele artikel van Gazet van Antwerpen

Bron: Gazet van Antwerpen
Foto: Carmen Nagtegaal

Vergelijkbare artikelen

Reacties