Henri Karnebeek wederom kampioen ‘Ploegen met paarden’ *foto’s*

Henri Karnebeek wederom kampioen ‘Ploegen met paarden’ *foto’s*

0 354
Henri Karnebeek
Henri Karnebeek

Op de wedstrijd ploegen met paarden op zaterdag 7 april in Leusden, ging de eerste prijs net als in 2017 naar Henri Karnebeek uit Rekken. Met zijn tweespan Haflinger paarden wist hij de jury te imponeren met een perfect staaltje grondbewerking.

Met lede ogen moesten de ploegers uit de Gelderse Vallei toezien hoe de prijzen naar andere landsdelen werden meegenomen. Eite Oosterveld uit het Goningse Eenrum trok strakke voren met zijn Hongaarse trekpaard Kormos en nam het zilver mee. De derde prijs werd gewonnen door de gebroeders IJnsen en hun paard Unita.

Jaarlijkse Ploegdag

Ieder jaar in april organiseert de Stichting Behoud Oude Werktuigen een Ploegdag met paarden in de omgeving van Groot Zandbrink in Leusden. Dit jaar werd er geploegd op een akker aan de Asscchatterweg, beschikbaar gesteld door melkveehouder Ramon van Roomen.

De akker lag er perfect bij en de deelnemers waren dan ook zeer tevreden. De strijd werd geleverd door zeventien combinaties uit heel Nederland. Zelfs vanaf Ameland kwamen Theo de Boer en Jaap Werkman naar Leusden afgereisd. Hun paarden Victoria en Ebita trekken ook de reddingsboot van Ameland naar zee.

Driespan voor wentelploeg


Een bijzondere prestatie werd geleverd door Hendrik Jan van de Vliert uit Scherpenzeel. Hij slaagde er in om een driespan paarden voor de wentelploeg te spannen. Het drietal Wendy, Ciska en Samba liep nog een beetje onwennig maar wist het publiek te imponeren.

Perfecte beheersing van paard en ploeg

De jury was onder de indruk van de prestaties. “We trekken steeds meer deelnemers en de kwaliteit neemt ieder jaar toe”, aldus Wim Voskuilen; “naast de kwaliteit van het ploegwerk, moeten de paarden ook rustig en gelijkmatig voor de ploeg lopen. De winnaars lieten dit jaar een perfecte beheersing zien van paard en ploeg”.

Bij een heerlijk voorjaarszonnetje bood de nostalgische ploegdag in Leusden weer een prachtig schouwspel voor het publiek.

Goud: Henri Karnebeek, Zilver: Eite Oosterveld, Brons: Gebroeders IJnsen.

Fotoserie

Eveline Roseboom Meel was ’s ochtends aanwezig en maakte een fotoserie:

Bron: Persbericht

Reacties