Hellendoornse Heuvelrit op 21 mei

Hellendoornse Heuvelrit op 21 mei

De Hellendoornse Heuvelrit is inmiddels een bekend begrip. Een koetsentocht door de prachtige omgeving van Hellendoorn, deelname voor een ieder met een verkeersveilige aanspanning. De rit wordt begeleid door verkeersregelaars, EHBO, en een hoefsmid. De organisatie stelt authentiek gerij en passende kleding bij het rijtuig op prijs, maar iedereen is welkom. De lengte van de rit is circa 28 kilometer.

De deelnemers worden ’s morgens ontvangen met koffie en krentenbrood. De start/vertrek is om 10 uur vanaf de Hofmansweide aan de Hofmanstraat te Hellendoorn. Tijdens de ochtendrit zal er een koffiestop worden gehouden. De koffie wordt verzorgd door de Hellendoornse boerendansers.

De middagstop vindt plaats op de Hofmansweide, waar de mogelijkheid is om een warme hap, soep of een drankje te nuttigen. Hierbij heeft het publiek de mogelijkheid om de aanspanningen te bekijken en een praatje te maken met de deelnemers. Tijdens de middagstop zal er een muzikaal optreden met dans plaats vinden. Tevens zal hier de prijsuitreiking van beide wisseltrofeeën van het schoonste geheel gedaan worden.

De rit zal eindigen met een route door het dorp. En na afloop zal de deelnemers op de Hofmansweide nog een hapje aangeboden worden door De Heuvelritcommissie tezamen met een kleine attentie ter herinnering aan deze prachtige dag.
De eerste Heuvelrit vond plaats in 1982. Op 21 mei is de rit voor de 35ste keer en zo als elk jaar heeft de organisatie weer een nieuwe route.
Wil je deelnemen aan deze prachtige rit dan kun je inschrijven voor 8 mei 2017 door telefonisch contact op te nemen met Fam. Dijkman 0548-655486 of te mailen naar hanniedijkman5@gmail.com of reindersdeborah@hotmail.com

Reacties