Harrie Loman ment naar zege op Indoor Nimmerdor *fotoserie*

Harrie Loman ment naar zege op Indoor Nimmerdor *fotoserie*

0 810

Menclub Nimmerdor in Leusden sloot gisteren, donderdag 28 december, het jaar af met de Indoor Mini-Marathon. De 21 editie alweer. De deelnemers konden zich via twee manches plaatsen voor de finale op donderdagavond.

Enkelspannen

Het beste resultaat in de finale was voor Harrie Loman die daarmee de rubriek pony-enkelspannen won. Er kwamen zestien deelnemers aan de start van deze rubriek, waarvan er zeven doormochten naar de finale. Loman plaatste zich van hen als vierde. In de finale was Loman supersnel en foutloos. Alleen de winnaar van de voorrondes, Kees van Beek, was iets sneller, maar moest dat bekopen met drie afgeworpen ballen en een vierde plaats. Tweede werd Kimberley van Veldhuisen – Van Ede, gevolgd door Karen Kwint.

Bert van den Hater - Indoormarathon 2017 Nimmerdor Leusden - foto Eveline Roseboom Meel
Bert van den Hater. Foto Eveline Roseboom Meel

Bij de paard-enkelspannen kwamen vier deelnemers terug in de finale. Bert de Hater had zich als tweede geplaatst voor de finale achter Simone van Drie. Simone was in de finale ook weer een fractie sneller, maar doordat er twee ballen van de kegels rolden en De Hater foutloos bleef, was de eindzege voor De Hater.

Tweespannen

Bij de pony-tweespannen winst geen van de drie deelnemers in de finale de ballen op de kegels te houden. De top drie was gelijk aan de top drie na de twee voorrondes. 1 Henri de Haas met een heel rappe tijd en twee afgeworpen ballen; 2 John van Dorrestein met tien strafpunten meer en 3 Bruno Splint met maar liefst 40 strafpunten in de finale.

Gert van de Hoek plaatste zich als derde van de paard-tweespannen voor de finale, achter Paul Loman en Cees Meel Roseboom en voor Bud de Gooijer.  In de finale was hij echter nipt sneller dan Loman. Beiden liepen onderweg 5 strafpunten op, waardoor de finalewinst naar Van de Hoek ging en Loman tweede werd. Bud de Gooijer werd derde.

Eline Geurs - Indoormarathon 2017 Nimmerdor Leusden - foto Eveline Roseboom Meel
Eline Geurs. Foto Eveline Roseboom Meel

Vierspannen

Er namen drie vierspannen deel in de finale. Eline Geurs behaalde met haar ponyspan, ondanks een afgereden balletje, het beste resultaat en won daarmee automatisch de rubriek pony-vierspannen.

Beide paard-vierspannen, Nico Avezaath en Huib Pater, bleven foutloos. Avezaath deed dat in een snellere tijd en won.

Klik hier voor alle uitslagen

Fotoserie

Reacties