Gerco van Tuijl sterk tijdens de Betuwe Linge Cup Zoelen

Gerco van Tuijl sterk tijdens de Betuwe Linge Cup Zoelen

0 766

Gerco van Tuijl wist afgelopen weekend als enige vierspan foutloos te blijven en sleepte hiermee de winst in de wacht. Andere winnaars van de Betuwe Linge Cup Zoelen waren Bas de Koning, Frans Marijnissen, Thijs Gerritsen en Marcel Marijnissen.

Enkelspan pony

Kees van de Beek was razendsnel, maar een vallende bal gooide roet in het eten. Van de Beek had een eindtijd van 136.00 seconden. Thijs Gerritsen en Nienke van Velthoven wisten foutloos te blijven. Voor Nienke van Velthoven een tijd van 127.80 seconden. Met minder dan een seconde ging Gerritsen toch aan de leiding.

Betuwe Linge Cup Zoelen Thijs Gerritsen – Winnaar enkelspan pony – Foto: Eveline Roseboom Meel

Tweespan pony

Niemand wist in de buurt te komen van de Brabander Frans Marijnissen. Hij bleef foutloos en kwam met 122.31 seconden over de finish. Suzanne Roman werd tweede met een bal en een eindtijd van 129.23 seconden. De derde plaats was voor Daniëlle van Tuijl.

Betuwe Linge Cup Zoelen – Frans Marijnissen – Winnaar tweespan pony – Foto: Eveline Roseboom Meel

Enkelspan paard

Een spannende strijd bij de enkelspan paard. Er waren wat combinaties die foutloos bleven zoals Suzanne Zwager, Piet de Ronde en Huib Pater. Maar deze rondes waren niet snel genoeg. Bas de Koning reed een bal, maar met zijn eindtijd van 124.67 seconden was het genoeg voor de winst.

Betuwe Linge Cup Zoelen – Bas de Koning – Winnaar enkelspan paard – Foto: Eveline Roseboom Meel

Tweespan paard

De strijd in deze rubriek ging tussen Henri de Haas en Marcel Marijnissen. De Haas was met 125.10 seconden sneller, maar er kwamen 10 strafseconden bij voor een bal en het afstappen van de groom. Marijnissen reed 126.02 seconden, maar had maar een bal, waardoor de winst naar Brabant ging. Een geslaagde dag voor de familie Marijnissen.

Betuwe Linge Cup Zoelen – Marcel Marijnissen – Winnaar Tweespan paard – Foto: Eveline Roseboom Meel

Vierspan pony

Gerco van Tuijl wist zaterdagavond met meer dan tien seconden verschil te winnen. Van Tuijl bleef foutloos en kwam met 296.85 seconden over de finish. Anton Molendijk reed twee ballen en had een eindtijd van 307.43 seconden. De derde plaats was voor Arie van Zanten met zijn schimmels.

Betuwe Linge Cup Zoelen – Gerco van Tuijl – Winnaar vierspan pony – Foto: Eveline Roseboom Meel

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Menuitslagen
Foto’s: Eveline Roseboom Meel

Reacties