Geen koetsentochten bij extreme temperaturen

Geen koetsentochten bij extreme temperaturen

0 132

Op 15 maart nam in de VS de Charleston City Council het definitieve besluit om de maximale temperatuur index voor het maken van koetsentochten voor toeristen te verlagen van 36.6°C naar 35°C evenals het opvoeren van metingen van twee naar vier keer per uur, telkens om het kwartier.

Een rij van incidenten en protesten was de aanleiding tot deze wijziging. In juli 2015 kwam al een paard, Blondie genaamd, ten val nadat het was geschrokken van een cementwagen en kon uren lang niet opstaan. Naar aanleiding hiervan vormde zich de Charleston Carriage Horse Advocates, een Facebook groep, die melding maakt op social media van incidenten met paarden. Zowel dit Blondie incident als de aandacht via de groep met name voor de hitte-index aanpassing hebben tot verzoek van het wijzigen van de regels geleid. In de laatste maanden waren er nog een aantal ongelukken. De groep pleit voor diervriendelijke omstandigheden voor de muilezels en paarden.

Aan het verzoek om de hitte-index te wijzigen is nu gehoor gegeven en zal de paardenkoetsen bij extreme hitte van de straten houden.

Bron: http://site.cisternyard.com/2017/04/05/city-council-votes-lower-heat-index-horses/
Foto: Shutterstock

Reacties