Fraaie Belgische Menkampioenschappen

Fraaie Belgische Menkampioenschappen

0 338

Het laatste weekend van september stond in het teken van de Belgische Menkampioenschappen in Flémalle (provincie Luik). Er werd tijdens dit BK sportief gestreden.

Pony enkelspannen

Bij de enkelspan pony’s was het Gilles Pirotte die van meet af aan aan de leiding ging met een dressuurscore van 48,69 en met 77,63 strafpunten uit de marathon kwam. Het totaal kwam op 129,32 want de vaardigheid leverde 3 strafpunten op. De enige pony die de vaardigheid wist te evenaren met ook één balletje was die van Sebastien Pallen die derde werd in het eindklassement. De tweede plaats, met een score van 150,55, was voor Rudi van den Bergh.

Pony tweespannen

Bij de pony tweespannen was het span van Pieter van den Broeck als enige foutloos in de vaardigheid en zij behaalden ook al de beste dressuurscore. Dit bleek uiteindelijk genoeg om als winnaars gehuldigd te worden. Marc van der Speeten werd tweede met bijna 15 strafpunten meer. De derde plaats ging naar het span van Johan Verhaege die in de vaardigheid slechts een kleine tijdsoverschrijding boekten.

Pony vierspannen

Tinne Bax wist met haar pony vierspan door een fraaie dressuurproef al een ruime voorsprong op te bouwen en had een totaalscore van 143,96. Thomas van Dyck bleef net als Tinne ook foutloos in de vaardigheid en mocht de tweede plaats in het eindklassement innemen. Julien van Hoenacker wist dankzij de snelste tijd in de marathon een fraaie derde plaats te bemachtigen op ruime voorsprong van de overige drie vierspannen.

Enkelspan paard

De enkelspanrubriek bij de paarden werd een dikke overwinning voor Laure Philippot die de beste dressuurscore van het gehele kampioenschap neerzette: 40,75. Het eindresultaat kwam op 124,05 terwijl de nummer twee, Jonathan Meuwis uitkwam op 143,55 strafpunten. Jean Claude Destine kwam daar vlak achteraan met 146,08 en werd derde.

Tweespannen paard

Ook het tweespan van Sven Stuyck was in hun rubriek de enige die foutloos bleef in de vaardigheid. Hun totaalscore 140,53 bleek ruimschoots genoeg om kampioen te worden. Filip Kindt volgde op gepaste afstand met 162,48 en de derde plaats ging naar Valere Poncelet met slechts 0,18 strafpunten meer.

Eén paardenvierspan

Bij de vierspanpaarden had Dirk Huys de weifelachtige eer om als enige aan de start te verschijnen en daarmee was hij op voorhand zeker van het kampioenschap.

Trekpaarden

Sofie Clerinx schreef het kampioenschap trekpaarden op haar naam met 115,47 strafpunten. Freddy Schmitz was hierbij de beste in de vaardigheid en werd tweede in het eindklassement met 129,08 strafpunten. Daarmee werd Catherine Lecloux, de overige deelneemster in deze klasse, derde met 134,74 strafpunten.

Lisa Huys Juniorenkampioen

Van de vier junioren wist alleen Lisa Huys foutloos te blijven in de barrage en ondanks dat ze als voorlopig derde werd geplaatst na de dressuur leverde het eindresultaat van 113,73 Lisa wel het junioren kampioenschap op. Elle van Goidsenhoven wist de fraaiste dressuurproef neer te zetten en deed in de marathon niet veel voor Lisa onder. Dit leverde haar het reserve kampioenschap op. Het brons ging hier naar Maya van Hee.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: MenSport

Reacties