Finalisten Indoor Nijkerk vliegen laag door parcours

Finalisten Indoor Nijkerk vliegen laag door parcours

0 1440

Het werd gisteravond duidelijk dat alle finalisten voor de winst gingen. Een gereden balletje betekende over het algemeen dat de winst niet meer binnen handbereik was. Marissa Schuiling won in de rubriek enkelspan pony met maar liefst vier secondes voorsprong op nummer twee.

Enkelspan pony

Lisanne van Meerten reed dit jaar voor het eerst mee in Nijkerk en plaatste zich direct voor de finale. Ze zette een foutloze en scherpe tijd van 121.06 secondes neer. Maaike Hannewijk verbeterde dit met een eindtijd van 119.96 secondes. Marissa Schuiling kwam als laatste aan start en reed haar Kyra snel en kort door het parcours. Ze kwam maar liefst vier secondes sneller over de finish dan Hannewijk en mocht direct haar ereronde inzetten.

Finale Indoor Nijkerk – winnaar enkelspan pony – Marissa Schuiling

Enkelspan paard

Bas de Koning kwam als eerste enkelspan paard aan de start. Hij ging als een speer door het parcours met een kleine hapering naar poort 12 toe, maar zette alsnog een snelle tijd neer van 121.41 secondes. Dat wist niemand te verbeteren, totdat Pieter Karelse als laatste in de ring kwam. Hij reed een foutloze rit van 117.88 secondes en ging er met de winst vandoor.

Finale Indoor Nijkerk – winnaar enkelspan paard – Pieter Karelse

Tweespan paard

De rubriek tweespan paard begon wat anders door het huwelijksaanzoek van Marjolein Waarlé. Johan van Hooydonk ging als een pijl uit de boog van start met enorme snelheden op de lange stukken. Hij zette een tijd neer van 126.30 secondes. Brian Bing kwam als laatste aan de start. Halverwege het parcours reed hij een balletje en dat maakte het spannend. Maar het werd nog spannender toen de klok door bleef lopen nadat Bing al over de finish was gekomen. De klok herstelde zich en er gaf een eindtijd van 126.27 secondes aan. Een opgeluchte Bing begon direct aan zijn ereronde.

Finale Indoor Nijkerk – winnaar tweespan paard – Brian Bing

Tandem pony

In deze rubriek drie bekende tandemnamen, namelijk Nijkerker Ian van Dasselaar, Fries Egbert-Jan de Vries en Leusdenaar Gerben van de Berkt. Als eerste was Van de Berkt aan de beurt en hij zette als enige een foutloze rit neer, met een eindtijd van 139.80 secondes. Egbert-Jan de Vries was een stuk sneller ondanks een bal, een eindtijd van 132.16 secondes. Ian van Dasselaar zette alles op alles om deze tijd te verslaan. Maar met een balletje en wat haperingen in de hindernissen reed hij een eindtijd van 144.52 secondes. Jan-Egbert de Vries reed met de Friese vlag aan zijn kar de ereronde.

Finale Indoor Nijkerk – winnaar tandem pony – Egbert-Jan de Vries

Vierspan paard

Dit jaar was de rubriek vierspan paard een kleine rubriek. Huib Pater en Nico Avezaath reden twee rondes. Na de twee rondes kwam Nico Avezaath op een eindtijd van 508.33 secondes. Huib Pater ging met de winst naar huis door zijn eindtijd van 457.96 secondes.

Finale Indoor Nijkerk – winnaar vierspan paard – Huib Pater

Tweespan pony

Het leek er een lange tijd op dat de winst naar het Noorden zou gaan. Sape van der Wal en Ynskje Riemersma – Wadman stonden met hun Welshen bovenaan met een respectievelijke tijd van 125.69 secondes en 122.53 secondes. Maar Eline Geurs wist dit te verbeteren. Haar dappere kleine pony’s renden zo hard als ze konden en werden door het publiek enthousiast aangemoedigd. Ze reed de snelste tijd, 120.44 secondes.

Finale Indoor Nijkerk – winnaar tweespan pony – Eline Geurs

Vierspan pony

De vierspan pony’s waren als laatste aan de beurt. Kenny Kanora was de eerste combinatie in de ring. Hij zette als enige vierspanrijder een foutloze rit neer en kwam met 131.36 secondes over de finish. Gerco van Tuyl reed sneller, maar er rolden twee ballen waardoor zijn eindtijd 138.09 secondes werd. Marijke Hammink kon als laatste nog iets veranderen  aan de uitslag. Haar pony’s konden niet wachten om te beginnen en ze vlogen dan ook over de startlijn. Hammink kwam maar liefst 7 secondes sneller over de finish dan Kanora en ondanks dat Hammink een balletje had gereden, won zij alsnog de rubriek.

Finale Indoor Nijkerk – winnaar vierspan pony – Marijke Hammink

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: MenSport
Foto: Eveline Roseboom Meel

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties