Feestelijke 25e editie Eper Paarden4daagse

Feestelijke 25e editie Eper Paarden4daagse

0 308
Eper Paardenvierdaagse

De 25e editie van de Eper Paarden4daagse (11 t/m 15 juni) wordt dit jaar groots aangepakt. Ieder jaar rijden ruim 500 ruiters en menners door de prachtige gebieden van Epe. Dit jaar zijn er speciaal ter gelegenheid van het jubileum extra activiteiten voor deelnemer en bezoeker op en rondom het evenemententerrein aan de Officiersweg in Epe.

Op maandag 11 juni is er een grandioze opening met onder andere een show de Gele Rijders van het Korps Rijdende Artillerie. Horseboarding team The Flying Dutchmen laat in een show een opkomende sport zien, het horseboarden. Paardenliefhebbers kunnen kijken naar een clinic van de olympische dressuuramazone Adelinde Cornelissen en ook voor de overige bezoekers zijn er mooie optredens. Vanaf 21.30 gaat de gezelligheid verder met muziek in de tent van Doet Maes.

Op dinsdag is de eerste route van Paarden4daagse. Er waren 740 aanmeldingen, waarvan 500 mee mogen doen. Voor de seniore bezoekers wordt een leuke middag georganiseerd. De dag wordt afgesloten met een filmavond. Het evenemententerrein wordt dan omgetoverd tot een openluchtbioscoop en iedereen met een gratis ticket kan dan de film War Horse komen kijken.

Maand van het Paard

De woensdag beginnen de deelnemers aan de tweede route. Deze gaat dit jaar door Vaassen, langs Kasteel de Cannenburgh. Bij het kasteel is een doorgang, waar de paarden hun route vervolgen door het dorp. Op het plein van het kasteel zal veel te doen zijn voor de kids en ook in het dorp zijn er verschillende activiteiten voor de jeugd en toeristen. Speciaal voor het jubileum is namelijk ‘De maand van het paard’ uitgeroepen. Samen met de scholen wordt er een prachtig programma gemaakt met kunst, cultuur, zeskamp en nog veel meer in Epe en Vaassen. Deze dag staat ook in het teken van de paardenkunstroute voor de bezoekers in het centrum van Epe. Meer info en het actuele programma is te vinden op de website: www.paarden4daagse.nl.

Op donderdag wordt de derde route gereden. Aan het eind van de dag is ‘De Braai’, een gezellige barbecue met alle deelnemers. Na het eten begint al snel de gezellige feestavond. Ook dit jaar weer verzorgd door het Duo Two For You.

Koninklijke rijtuigen

Vrijdag rijden de deelnemers de laatste route. ’s Avonds dossen de deelnemers zichzelf en de paarden feestelijk uit voor een intocht door Epe. Dit jaar rijden zelfs een aantal bijzondere aanspanningen mee, waaronder de koninklijke rijtuigen! Ook de Gele Rijders en postkoetsen met zesspan paarden rijden mee. Na de intocht volgt de prijsuitreiking op het evenementen terrein. Nadat de winnaar bekend is gemaakt zorgt zanger Dennis Wiltink voor een gezellig slotfeest.

Iedereen is welkom tijdens het evenement en de toegang is gratis

Bron: Eper Paarden4daagse / MenSport

Reacties