Extra startplaatsen op WK Kronenberg

Extra startplaatsen op WK Kronenberg

0 125
Kronenberg Foto: Esther Klok
Saskia Siebers op Horse Driving Kronenberg 2018. Foto: Esther Klok

Eind deze maand is het zover: WK Kronenberg! Vanaf 28 augustus vindt dit wereldkampioenschap plaats in ons eigen Nederland…

Veertien Nederlandse combinaties

De organisatie van het Wereldkampioenschap voor enkelspan paarden en paramenners in Kronenberg stelt extra startplaatsen ter beschikking voor landen, die al een team hebben ingeschreven. De Nederlandse afvaardiging bestaat straks uit 8 enkelspanrijders en 6 paramenners. Buitenlandse federaties kunnen tot maximaal 5 enkelspanrijders en 5 paramenners afvaardigen.

Record aantal deelnemers

Naar verwachting, stevent Kronenberg af op een record aantal deelnemers. Het geschatte aantal menners dat van 28 augustus tot en met 2 september aan de start komt op de terreinen van Grandorse komt dichtbij de 110 deelnemers. De insteek van dit Wereldkampioenschap is, om zo veel mogelijk menners aan de start te laten verschijnen. De organisatie kan dit aantal kwijt op het terrein én in het programma, zonder dat er iemand te kort gedaan wordt.

Uniek

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er in Nederland een WK enkelspannen wordt georganiseerd en de combinatie met het WK voor paramenners is ook nog niet eerder voorgekomen.

Mega happening

Deelnemers uit maar liefst 24 landen hebben zich ingeschreven voor deze mega-happening. Op 9 augustus is de definitieve inschrijfdatum waarna de deelnemerslijsten bekend worden gemaakt.

Lees hier meer over het WK

Bron: World Horse Driving

Reacties