Exportcertificering via e-CertNL voor aantal landen buiten EU

Exportcertificering via e-CertNL voor aantal landen buiten EU

0 109
paard paarden

Sinds juli 2017 moeten voor export van paarden naar een aantal landen buiten de Europese Unie exportcertificaten via e-CertNL worden afgegeven. Voorheen werden deze certificaten geprint op het kantoor van de NVWA, afdeling Certificering op Afstand (CoA). Dit geldt voor een aantal landen buiten de EU waarmee bindende afspraken gelden.

De landen waar deze nieuwe werkwijze vanaf nu voor geldt zijn:
– Bahrein
– Bosnië en Herzegovina
– Cuba
– Mexico
– Peru
– Verenigde Staten (Niet Re-Entry)
– Zuid-Afrika
– Zuid-Korea

Voor bedrijven die exporteren naar bovenstaande landen, die gebruik maken van e-CertNL, geldt dat ze in het bezit moeten zijn van een KvK-nummer, eHerkenning account en een NVWA klantnummer.
Ook moeten zij een exportrol aan maken in e-CertNL. Via deze link zijn handleidingen te vinden die kunnen helpen bij het aanvraagproces. Hier vind je ook de handleiding voor het beheren van bedrijfsgegevens en een gebruikershandleiding voor exporteurs paarden CLH. De afgifte van schetsen vindt op de oude wijze plaats en worden dus niet afgegeven via e-CertNL.

Voor vragen over technische ondersteuning kunnen exporterende bedrijven de NVWA Helpdesk CLIENT bellen, telefoon: 088-2232100 optie 4.

Particulieren kunnen contact opnemen met de afdeling CoA (Certificering op Afstand): nvwacoacertificeringveterinair@vwa.nl. Zij zullen dan begeleiden in het proces.

Persbericht Sectorraad Paarden.

Foto: Shutterstock

Reacties