Engbers en De Ronde succesvol in Beekbergen

Engbers en De Ronde succesvol in Beekbergen

0 616

Tom Engbers en Peter de Ronde kunnen terugkijken op een geslaagd CAI Beekbergen. De wedstrijd werd afgesloten met de vaardigheid, een onderdeel dat De Ronde won, nadat hij al fraai tweede werd in de marathon.

Tom Engbers maakte dit wedstrijdseizoen na vier jaar van afwezigheid met succes zijn rentree in de internationale mensport en liet ook in Beekbergen zien de nodige kwaliteiten in huis te hebben. De menner uit Vasse liet slechts 0,76 strafpunten voor tijdsoverschrijding noteren in de vaardigheidsproef en werd hiermee fraai derde in de eindrangschikking. Daarmee was hij de beste Nederlandse deelnemer bij de tweespannen wat hem tevens de Van Tergouw Wisselplaquette opleverde.

Weer Martin Hölle

De winst in de vaardigheidsproef bij de tweespannen was voor de Duitser Stefan Schotmüller. Van de drie foutloze ritten was zijn parcours het snelst. Martin Hölle reed er in de oxer en de daarop volgende poort een balletje af en kwam iets te laat over de finish. Maar zijn voorsprong in het klassement na de winst in dressuur en marathon was groot genoeg om de wedstrijd te kunnen winnen. Lars Schwitte maakte geen fouten in de vaardigheid en eindigde als tweede.

Vaardigheid: De Ronde wint

Na een fantastische marathon waarin hij zaterdag tweede werd, pakte Peter de Ronde de winst in de vaardigheidsproef bij de vierspannen. Naast De Ronde bleven Bram Chardon, Glenn Geerts en Boyd Exell foutloos, maar van de foutlozen was de zeer sterk rijdende De Ronde het snelst. De menner uit Zwartewaal eindigde daarmee als beste Nederlander op de vierde plaats in de eindrangschikking.
De top drie bleef ongewijzigd ten opzichte van de dag ervoor, hoewel Chester Weber het wel even heel spannend maakte door er drie ballen af te rijden, maar dat was precies wat hij zich kon permitteren om tweede te blijven. Boyd Exell sloot in stijl af met een vlekkeloze vaardigheid en won de wedstrijd. Bram Chardon klom dankzij zijn foutloze vaardigheid naar de vijfde plaats, voor Mark Weusthof.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto’s:Eveline Roseboom Meel

Reacties