Eerste menwedstrijd bij Paardencentrum Op de Heegswal

Eerste menwedstrijd bij Paardencentrum Op de Heegswal

0 149
menwedstrijd

Begin juni werd er voor de eerste keer een dressuur- en vaardigheidswedstrijd georganiseerd bij Paardencentrum Op de Heegswal in het Noord-Groningse Uithuizermeeden. De organisatie van deze wedstrijd was in handen van de kleine menvereniging De Postiljons uit Ten Post.
Met een klein groepje werd er een mooie sportieve wedstrijd neergezet.

De deelnemers konden twee dressuurproeven en een vaardigheidsparcours rijden.
Er werd zowel in de hobbyklasse als in de verschillende wedstrijdklassen gereden met paarden en pony’s, zodat er diverse soorten aanspanningen te zien waren.

Hoge dressuurscores

Aan de scores te zien, heeft de jury over het algemeen kunnen genieten van hele mooie dressuurproeven. De allerbeste scores werden, net als de zaterdag ervoor op de menwedstrijd in het Groningse ’t Zandt, behaald door Jacques Poppen en Hindriëtta Lamein.

Vier prijzen voor Jacques Poppen

Jacques nam deel met twee paarden, PP (ZZ) en Anniek (M). In de gecombineerd rubriek M/Z/ZZ paarden wist hij in beide dressuurringen beslag te leggen op de eerste en tweede prijs.

In ring 1 won hij de eerste prijs met Anniek met een resultaat van 207,5 punten en werd hij met PP tweede (188,5 punten). In ring 2 waren de rollen omgedraaid. Hier won hij de gecombineerde rubriek met PP met 203 punten en was de tweede prijs voor Anniek (200 punten).

Dubbel winst voor Jip

De allerhoogste score van de avond werd echter neergezet door Hindriëtta Lamein met haar welsh pony Kastanjehof Jip.

In de B-dressuur pony’s en paarden won Hindriëtta twee keer de eerste prijs. In ring 1 noteerde zij een score van 197,5 punten en in ring 2 maar liefst 217 punten. Beide jury’s waren enthousiast over deze verschijning in de ring.

Slechts één foutloos

In de vaardigheid wist slechts één deelnemer het parcours geheel foutloos af te leggen en een barrage te rijden. Dat betekende dat Irene Timens hier met haar fraaie paard Chippendale ook terecht de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

Tekst en foto: Trijntje Lamein

Op de foto: Jacques Poppen met PP

 

Reacties