Dubbel kampioenschap voor Klaas de Haan

Dubbel kampioenschap voor Klaas de Haan

0 400
Linda Spittje met Ricardo (kampioen klasse B). Foto: Trijntje Lamein
Linda Spittje met Ricardo (kampioen klasse B). Foto: Trijntje Lamein

De districtskampioenschappen dressuur voor pony’s van het Mendistrict Noord werden zaterdag 10 maart verreden. De organisatie van deze wedstrijd was in handen van manege Caprilli in Sonnega.

Twee wedstrijddagen

Dit jaar had het mendistrict besloten om de paarden en pony’s op verschillende dagen te laten rijden, in verband met het aantal deelnemers. Dat betekent dat de paarden op zaterdag 17 maart aan de beurt zijn.

Veel jong talent

De jury heeft genoten van jong talent en gaf aan dat de oude garde het nog zwaar gaat krijgen. Veel jonge menners/mensters lieten hele nette proeven zien en dat zag je in einduitslagen terug. In de klasse B vielen er drie jongeren op rij in de prijzen (tweede Ramon Oosterveld, derde Larissa Jansma en vierde Hindriëtta Lamein).

De kampioenstitel was in dit geval niet voor de jeugd weggelegd, want deze ging naar Linda Spittje met haar mooie bonte pony Ricardo. Beide juryleden hadden haar op nummer één geplaatst.

Ook in de klasse L en M waren het de jongeren die er met de prijzen vandoor gingen. In de L ging de kampioenstitel naar Koen de Wit met een bijzonder hoge score en was het Petra Hoeksema die reservekampioen werd. In de klasse M waren de rollen omgedraaid en was het Petra die met de knappe shetlander Bob als kampioen werd gehuldigd. Ook Ramon Oosterveld had een goede dag, want hij mocht voor de tweede keer naar voren komen voor een prijs. Na de 2e prijs in de klasse B, nam hij in de klasse L de derde prijs mee naar huis.

Dubbel kampioenschap

Maar laten we vooral de oudere jeugd ofwel de ervaren menners niet vergeten. In de hoogste klassen en bij de dubbelspannen waren het de ‘oude’ rotten in het vak, die de beste resultaten lieten zien.

Klaas de Haan was daar zelfs zo goed in, dat hij zowel kampioen werd in de klasse Z/ZZ enkelspan als bij de dubbelspannen klasse B t/m ZZ.

Hij verwees hiermee Martin Giezen (enkelspan) en Foekje van der Meulen (dubbelspan) naar de tweede plaats.

Tekst: Trijntje Lamein

Reacties