Dag Aangespannen Paard Nijkerk geslaagd

Dag Aangespannen Paard Nijkerk geslaagd

0 218
Randem Ian van Dasselaar (Foto Jan Schrijver)

De afgelopen zaterdag 7 juli georganiseerde Dag Aangespannen Paard (DAP) in Nijkerk, was weer een geslaagde editie te noemen.

De Lange Boom

Menclub De Lange Boom uit Nijkerk organiseerde deze mendag waarbij maar liefst 74 aanspanningen meededen met de gezelligheidsrit.

Manege Luxool

De tocht startte bij hun thuislocatie, Manege Luxool,  en ging over prachtige privé-landgoederen die speciaal voor deze gelegenheid waren opengesteld. Er lagen twee hindernissen in het buitengebied van Nijkerk en drie hindernissen op het terrein van Manege Luxool. Tijdens de rust werden rijders uitgedaagd met een spel en onderweg werden er letters verzameld voor de oplossing van een woordpuzzel. Niemand raadde het woord; het was een oud ambacht, te weten ‘sliksleevisser’.

Randem

Nijkerker Ian van Dasselaar gebruikte de tocht voor een nieuwe uitdaging door met een randem aan de start te verschijnen. Met deze drie opvallende schimmels achter elkaar stuurde hij moeiteloos door de hindernissen en stal de show.

Top 5

De hoofdprijs in het overall klassement ging naar Mandy van Dusschoten. Op de tweede plaats eindigde Elsbeth Broekhuis, gevolgd door Sander Velthoven en Evert van Loenen. Wout Jan van Veluw completeerde de top 5.

Extra prijzen

Dankzij verschillende sponsoren werden er ook extra prijzen uitgereikt, aan degenen die het snelst waren in de verschillende hindernissen.

  • Hindernis 1 enkelspan paard: Elsbeth Broekhuis
  • Hindernis 2 tweespan paard: Gert van den Hoek
  • Hindernis 3 tweespan pony: Ries Brouwer
  • Hindernis 4 enkelspan pony: Malisse van de Ridder
  • Hindernis 5 lang span: Wout van Veluw

Bron: Facebook

 

Reacties