Chester Weber maakt zich op voor Live Oak International *video*

Chester Weber maakt zich op voor Live Oak International *video*

0 82
Chester Weber. © F. Durand/Attelages magazine
Chester Weber. © F. Durand/Attelages magazine

Voor de Amerikaanse menners staan de nationale kampioenschappen op Live Oak International (15-18 maart) voor de deur. Komend weekend gaat vierspanrijder Chester Weber zijn titel verdedigen en proberen deze voor de vijftiende keer binnen te halen.

Op Live Oak International is niet alleen een internationale menwedstrijd waar de nationale kampioenschappen gehouden worden in zeven menrubrieken, het is ook een CSI-W3*. Chester Weber is niet alleen deelnemer, maar ook organisator van de wedstrijd.

Thuiswedsrijd

Zijn titel verdedigen op zijn thuiswedstrijd lijkt een voordeel voor hem, maar het geeft hem ook een enorme druk omdat hij zowel als titelverdediger als organisator is. ‘Ik probeer mijn paarden ’s morgens vroeg te trainen en dan schakel ik over naar het organiseren’, aldus de Amerikaan.

‘Het voelt alsof ik altijd hard moet werken. je maakt je eigen geluk toch? Hoe harder we werken, hoe meer geluk we krijgen’, is zijn stelling.

KWPN’ers als strategie

Als strategie voor het kampioenschap, en later dit jaar ook de WEG in Tryon, noemt Weber zijn ‘KWPN-coureurs’.  Splash (v. Nando) en First Edition als voorspan met daar achter Boris (v. Talos) en Asjemenou (v. Patijn) in de dressuur. In de marathon komt Reno dan op de plek van Splash.

Bekijk hier de video van Chester Weber in de marathon vorig jaar

Reacties