CAIO Windsor: Nederlandse en Belgische landenteams bekend

CAIO Windsor: Nederlandse en Belgische landenteams bekend

0 389
Edouard Simonet
Edouard Simonet.

De Royal Windsor Horse Show wordt dit jaar voor de 75e keer gehouden. Naast Koos de Ronde en IJsbrand Chardon is ook Bram Chardon opgesteld in het Nederlandse landenteam. Voor België komen Dries Degrieck, Glenn Geerts en Edouard Simonet met een vierspan aan de start.

Nederlanders Theo Timmerman en Mark Weusthof nemen op individuele titel deel, terwijl er voor België verder geen menners deelnemen.

Titelverdediger

Het Nederlandse landenteam is titelverdediger. Vorig jaar in Windsor bestond dit team naast De Ronde – die er als beste Nederlander individueel derde werd – en IJsbrand Chardon, uit Theo Timmerman.

Boyd Exell is individueel titelverdediger, Hij won vorig jaar voor de achtste keer in Windsor. Tweede werd Edouard Simonet

Ook Spanje, Frankrijk, Groot Brittannië, Duitsland en Zweden hebben een vierspanteam. Er zijn individuele deelnemers uit Australië, Oostenrijk, Tsjechië, Uruguay en de Verenigde Staten.

Koninklijke bruiloft

In totaal komen er 30 vierspannen aan de start op de terreinen van de Britse koningin Elizabeth in Windsor, dat zich opmaakt voor de koninklijke bruiloft de week na het evenement.  Naast de vierspannen komen er 17 tweespan paarden en acht vierspan pony’s aan de start. Voor Nederland reizen tweespanrijder Stan van Eijk en ponyvierspanmenner Jan de Boer af naar de achtertuin van Windsor Castle.

Bekijk hier alle info, startlijsten en uitslagen

Bron: Hoefnet / MenSport

Reacties