CAI3* Chablis: Pestman en Van de Kamp jr. winnen

CAI3* Chablis: Pestman en Van de Kamp jr. winnen

0 1603

In het Franse Chablis wonnen Rudolf Pestman (enkelspan paarden) en Aart van de Kamp jr. (vierspan pony’s) hun rubriek op deze CAI3*-wedstrijd. Pestman versloeg met zijn paard Diesel gastvrouw Marion Vignaud. Aart van de Kamp bleef eveneens de Franse thuismenners de baas.

Opmars van Pestman

Rudolf Pestman nam na een goede marathon de leiding over van Marion Vignaud, die na de dressuur op kop stond. Hij verstevigde zijn koppositie door de vaardigheidsproef te winnen. Met 132.65 punten bleef de menner uit Eext de Française Vignaud ruim voor. Eline Houterman werd met haar paard Vygo tiende.

Van de Kamp maakt mindere dressuur goed

Aart van de Kamp reed een geweldige marathon. Hij klom van de zevende plaats na de dressuur op naar een tweede plek in het klassement en bracht het verschil met de leider Nicolas Clair terug tot 0.44 punten. In de vaardigheid zette hij zijn opmars voort.

Rodinde Rutjens op het podium

Bij de tweespan pony’s was er wel een Franse overwinning. Maar Rodinde Rutjens haalde ook het podium. Ze was met de derde plaats de beste Nederlander. Na haar overwinning in de marathon stond ze op de tweede plaats, maar ze zakte een plekje na tijdfouten in de vaardigheid. Woutera van de Kamp werd vijfde, Karel van Kekem eindigde achtste.

Klik hier voor de uitslagen.

Reacties