Bram Chardon niet te kloppen tijdens EIM Denekamp *video*

Bram Chardon niet te kloppen tijdens EIM Denekamp *video*

0 845

In de prachtig aangeklede manege De Zonnebeek werd afgelopen weekend, onder grote publieke belangstelling, de 22ste editie van Euregio indoor Mennen Denekamp gehouden.  Bram Chardon heeft dit evenement aangegrepen om zijn vierspan Lippizaners optimaal voor te bereiden op de serie WK indoor.

Bram Chardon

Na afloop trakteerde Bram samen met de als tweede geëindigde Herman ter Harmsel het publiek op een schitterende show! De plaatselijke favoriet Mark Weusthof kwam met zijn gelegenheidsspan niet verder dan een 5de plaats. Hij moet zelf, de als negende startende, Dennis Peters voor laten gaan.

Marijke Hammink

In de rubriek vierspan pony’s moest, de uit België afkomstige, Kenny Kanora zijn meerdere erkennen in de niet te kloppen Marijke Hammink. Derde werd Eric Mulder met zijn IJslanders.

Rene Egberink

Rense Egberink is de winnaar bij de tweespan paarden. In deze rubriek waren de verschillen erg klein en werd er op het scherpst van de snede gestreden. De winnaar van Wierden, Raymond Letteboer, werd twee en Tom Engbers derde voor Antonie ter Harmsel. Zaterdagmiddag werd er door de jeugd gestreden om de Rabobank bokalen. Hier kwamen Lisa Kleinjan, Larissa Reints en Rebecca Ramaker als kampioenen uit de bus. Er werd door deze jonge menners op een volwassen manier strijd geleverd.

Twente Cup

De zondag stond in het teken van de Twente Cup. Denekamp is de eerste wedstrijd in een serie van vijf waarbij er drie resultaten tellen voor de Cup. De winnaar van de enkelspan pony’s is Larissa Reints uit Bruchterveld. Bij de tweespan pony’s ging de hoofdprijs naar een rijder van de organiserende vereniging John Hoogvliet. De zeer sterk rijdende Willibrord Woerdman was heer en meester in de rubriek enkelspan paarden. De kersverse reservekampioen van mendistrict oost, Gerard Schut, werd met zijn draver fraai tweede. Bij de tweespan paarden ging de overwinning naar Arjan Kleinjan voor Mark Weusthof. Roy Ankone maakte zijn debuut in de tweespan rubriek en eindigde op een mooie vierde plek.

Bron: EIM Denekamp
Foto: Digishots

Reacties