Blog Stan van Eijk: ‘Zin in mijn eerste WK Tweespannen!’

Blog Stan van Eijk: ‘Zin in mijn eerste WK Tweespannen!’

0 1795

Vanaf vandaag wordt in het Sloveense Lipica het WK Tweespan paarden gehouden. Voor Stan van Eijk is het zijn eerste WK als deelnemer en MenSport is uiteraard benieuwd naar zijn ervaringen. De komende dagen doet Stan van Eijk kort verslag hoe hij het WK in Lipica beleeft.

‘We zijn maandag aangekomen in Lipica. Het regent hier en nadat we ons kampement hadden opgemaakt, zijn we voornamelijk gaan uitrusten van de lange reis. We hebben onze paarden Tristan, Zorac en Jones beweging gegeven en verzorgd, en verder is het vooral veel slapen! Mijn zoon Koen en zijn vriendinnetje Sammy Jo zijn in ieder geval fit en vrolijk!’

Koen en vriendinnetje Sammy Jo hebben er (ook) zin in! (Foto: Privé)

Op dinsdag hebben alle menners 7½ minuut per aanspanning de tijd gekregen om los te rijden op de zandbodem van het dressuurterrein. Wij pakten het met de Nederlandse aanspanningen anders aan: de dressuurbaan was groot genoeg voor ons alle vijf tegelijk, dus we hebben onze losrijtijd bij elkaar opgeteld en hebben met ons vijven 37½ minuut kunnen losrijden!”

Naast Van Eijk komen Tom Engbers en Tristan Verheijen in het Nederlandse Team in actie. Nederlands kampioen Antonie Ter Harmsel en Geert Dijkhof komen individueel aan de start.

Foto boven: Krisztina Horváth

Vergelijkbare artikelen

Reacties