Beekbergense hoogtepunten op Paardenspektakel

Beekbergense hoogtepunten op Paardenspektakel

0 177
Prijsuitreiking NK vierspannen Foto Oscar de Wit

Het 31e Paardenspektakel in Beekbergen kende een aantal hoogtepunten en een record aantal bezoekers. Organisator Mieke van Tergouw is meer dan tevreden.

Programma

Op de eerste wedstrijddag zorgden onweer en de onvoorspelbare windvlagen die ’s middags de boventoon voerden, voor een vroegtijdige beëindiging van het programma.
Dit werd op vrijdag gecompenseerd met een verlenging van het programma. De zaterdag is traditioneel de marathondag en gelukkig werkte het weer toen ook goed mee en zowel qua sport als bezoekersaantallen werd dit een topdag.
Met een superspannende strijd in de hindernissen, waar de rijders alles op alles zetten voor het realiseren van snelle tijden.

Bijzondere slotdag

De laatste dag van het Paardenspektakel (zondag 12 augustus) werd gekenmerkt door een spannende vaardigheidsproef, maar ook een geweldige show van dressuuramazone Adelinde Cornelissen die na haar optreden te paard de uitdaging aannam om de leidsels van Claudio Fumagalli over te nemen en met een aanspanning een mooie show te geven.
Opnieuw vond veel publiek zondag de weg naar Beekbergen, waar van alles te doen was voor jong en oud. Het strodorp met gratis ponylessen voor de kids en allerlei activiteiten voor de jeugd maakte het Paardenspektakel weer tot een zeer compleet evenement.

Veel vrijwilligers

Organisator Mieke van Tergouw is meer dan tevreden. ‘We zijn heel blij met zoveel publiek,’ zegt ze. ‘Het NK vierspannen was een mooie toevoeging aan onze wedstrijd, die in sportief opzicht heel goed was. Ik wil benadrukken dat wij heel dankbaar zijn dat we zo veel vrijwilligers hebben die hier bergen werk verzetten. We hebben hier echt een top-team. Daarnaast wil ik ook onze sponsoren bedanken en de Provincie Gelderland, de Gemeente Apeldoorn en de Riant Business club. Zij maken het voor ons financieel mogelijk om dit neer te zetten.’

Ontwikkeling

Het is inmiddels 35 jaar geleden dat de eerste wedstrijd in Beekbergen werd georganiseerd door Mieke’s vader Bertus van Tergouw. Het evenement heeft inmiddels een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het gaat in Beekbergen om mensport op topniveau, maar daarnaast zijn er veel aantrekkelijke shows en activiteiten voor het grote publiek. Ontspanning en gastvrijheid stonden ook deze editie weer centraal.

Bron: CAI Beekbergen

Reacties