Herman ter Harmsel wint overtuigend Indoormarathon Utrecht

Herman ter Harmsel wint overtuigend Indoormarathon Utrecht

0 2002

De manege van De Voornruiters in Utrecht was gisteravond gevuld met enthousiast publiek. Herman ter Harmsel won de rubriek vierspan paard en was ruim veertig secondes sneller dan Amerikaan Chester Weber, die op nummer twee eindigde.

Enkelspan pony

Sander van Velthoven kwam met een vierde plaats overdag in de finale. Hij zette een scherpe tijd neer en Kees van de Beek deed er alles aan om Velthovens tijd van 155.55 secondes te verbeteren. Van de Beek kwam een seconde langzamer over de finish. Pamela Schraal had als laatste combinatie nog de kans om de winst te pakken, maar door wat stuurfoutjes her en der, moest zij het met de derde plaats doen.

Sander van Velthoven winnaar enkelspan pony – Indoormarathon Utrecht 2017 (Foto: Eveline Roseboom Meel)

Tweespan pony

Stefan van der Graaff had zich overdag op het nippertje geplaatst voor de finale, met een negende plaats. Zijn frisse pony’s kwamen de ring in en vlogen door het parcours. Hij zette een supersnelle tijd neer en later bleek het ook de winnende tijd te zijn. Eline Geurs leek het af te gaan pakken, maar doordat zij een bal reed in een hindernis die zij nog niet gereden had, klonk de bel en kwamen er vijftien strafsecondes bij. Geurs moest het bekopen met de laatste plaats in de finale.

Stefan van der Graaff winnaar tweespan pony – Indoormarathon Utrecht 2017 (Foto: Eveline Roseboom Meel)

Enkelspan paard

Jaap van der Horst deed hetzelfde kunstje als vorig jaar, namelijk de rubriek winnen! Hoewel het de combinatie op vrijdagavond niet allemaal perfect afging, door wat stuurfouten en vallende ballen, wist Van der Horst zich toch voor de finale te plaatsen. Hij wist Stefan van der Meijden met vier secondes voor te blijven. Op de derde plaats is Bernie Damen geëindigd.

Jaap van der Horst winnaar enkelspan paard – Indoormarathon Utrecht 2017 (Foto: Eveline Roseboom Meel)

Tweespan paard

Kees Rommens wist vrijdagochtend al twee razendsnelle rondes te rijden en de concurrentie ver voor te blijven. Zaterdagavond tijdens de finale reed hij wederom de snelste tijd. Op het podium mocht Belg Jonas Corten aansluiten en Marjolein Waarlé sloot de top drie af.

Kees Rommens winnaar tweespan paard – Indoormarathon Utrecht 2017 (Foto: Eveline Roseboom Meel)

Vierspan paard

De startlijst van de rubriek vierspan paard was indrukwekkend, grote namen als Glenn Geerts, Herman ter Harmsel en Chester Weber reden mee. Met grof geweld galoppeerden ze door de baan heen en er rolden ook heel wat ballen. Alleen Bruno Taverniers wist in zijn tweede ronde foutloos te blijven. Herman ter Harmsel ging er met de winst vandoor en bleef ruim veertig secondes voor Amerikaan Chester Weber. De derde plaats was voor Glenn Geerts.

Herman ter Harmsel winnaar vierspan paard Indoormarathon Utrecht 2017 (Foto: Eveline Roseboom Meel)

Vierspan pony

De avond werd afgesloten door de vierspan pony’s. Kenny Kanora ging als een speer door het parcours heen en leek op de winst af te gaan, maar een balletje deed hem de das om. De winst ging naar Jaap van der Wal met een razendsnelle én foutloze rit in 162.19 secondes.

Jaap van der Wal winnaar vierspan pony – Indoormarathon Utrecht 2017 (Foto: Eveline Roseboom Meel)

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Eefje van Harskamp voor MenSport
Foto’s: Eveline Roseboom Meel

Reacties