53e Kastelentocht Doorn ‘één groot succes’

53e Kastelentocht Doorn ‘één groot succes’

0 257

Landgoed Huis Doorn stond afgelopen zondag weer in het teken van koetsen en oldtimers tijdens de 53e editie van de Doornse Kastelentocht. Dit jaar keerde het evenement na drie jaar weer terug naar het landgoed, waar vele bezoekers de ruim 40 koetsen en tientallen oldtimers konden bewonderen. “Het was één groot succes”, aldus Kastelentocht-voorzitter Martin van der Graaf.

Langs kastelen en landhuizen

Traditioneel op de derde zondag van augustus wordt deze tocht georganiseerd door het landschap van de Utrechtse Heuvelrug, langs kastelen en landhuizen. Een van de deelnemers die dit jaar voor het eerst mee reed was voormalig Nederlands springruiter Albert Voorn. De echtgenote van Oud Olympische Spelen-deelnemer, Irma, wist zich ook al tijdens de tocht in Wapenveld in de kijker te rijden.

Terugblik

Voorzitter Martin van der Graaf kijkt wederom terug op een succesvolle editie. “Al het publiek is de charme van ons evenement. Dat gaat al 53 jaar goed, mede doordat er veel vakkennis aanwezig is. Ik krijg alleen maar positieve reacties. De afgelopen edities waren wij erg zoekende naar hoe nu verder, zeker door de tijdelijke verhuizing naar Beukenrode. Nadien is er een goede reflectie op het evenement geweest, mét resultaat. We hebben dit jaar echt weer iets moois neergezet en onze draai weer gevonden.”

Samenwerking

Voor het eerst werd er een samenwerking aangegaan met vereniging ‘de Mascotte’, een vereniging van Rolls Royce en Bentley-eigenaren. Tientallen voertuigen werden tentoongesteld aan de bezoekers als opvulling tijdens de ochtend- en middagrit van de koetsen. Een samenwerking waar positief op terug wordt gekeken. “Ik weet zeker dat het weer voor herhaling vatbaar is”, stelt Mascotte-voorzitter Wouter Schuurmans. “Volgend jaar is er ook bij ons ruimte voor een soort wedstrijd: bijvoorbeeld de mooiste vooroorlogse en mooiste naoorlogse ‘Rolls'”

Vervolg

Daarmee is aangegeven dat er naar alle waarschijnlijkheid een vervolg zal komen op de samenwerking tussen de paarden en oldtimers. Van der Graaf heeft ook al te kennen gegeven dat de kans groot is dat volgend jaar de 54e editie wéér op Huis Doorn zal plaatsvinden. ,,Maar hoe exact, dat gaan wij eerst evalueren.”

Bron: Stichtse Courant

Reacties