40-jarig jubileum Vereniging “De Menners” Hoekse Waard

40-jarig jubileum Vereniging “De Menners” Hoekse Waard

0 854

Veertig jaar geleden is op initiatief van een aantal enthousiaste menners in de Hoekse Waard is de vereniging opgericht. De vereniging die bestaat uit ruim 130 leden en donateurs staat bekend om zijn goed georganiseerde en gezellige ritten. De leden komen niet alleen meer uit de Hoekse Waard, ook vanuit het Westland, Brabant en Goeree Overflakkee zijn er inmiddels leden.

Korenrit

Zo werd dit jaar in maart gestart met een geslaagde rijtuigkeuring en kofferbakverkoop met deelnemers uit het hele land. De korenrit in juli is een rit waarbij leden die zelf niet meer met een aanspanning kunnen rijden, meerijden met de huidige rijdende leden. En daar wordt ieder jaar meer gebruik van gemaakt. Dit jaar met 25 aanspanningen en ruim 80 deelnemers.

40-jarig jubileum Vereniging “De Menners” Hoekse Waard

Antiekrit

De jaarlijkse antiekrit op open monumentendag in september is een hoogtepunt voor de vereniging. Voor deze rit, die dit jaar door de mooie oude binnenstad van Dordrecht ging, worden de mooiste rijtuigen, paarden en bijpassende kleding tevoorschijn gehaald. Deze bijzondere rit is ook opengesteld voor niet-leden die met antieke rijtuigen en koetsen rijden. Jaarlijks rijden er meer gasten met ons mee. We hopen dat ook in de toekomst liefhebbers van het antiekgerij zich bij ons aansluiten.

40-jarig jubileum Vereniging “De Menners” Hoekse Waard

Snertrit

In november wordt altijd de snertrit gereden. Dit jaar met een bijzonder tintje omdat aandacht werd besteed aan het jubileum. 25 aanspanningen reden mee. Na het startsein om 10.30 uur kwamen alle aanspanningen in beweging en vormden ze een prachtige stoet. De zon liet zijn stralen heerlijk schijnen tussen de bomen en gaf een mooie gloed over de aanspanningen. De natuur in de Hoekse Waard is prachtig in deze tijd van het jaar, we genieten van een groep reeën die voor ons uit de bosjes wegspringen.

Regenspetters

Zoals gebruikelijk zijn verschillende stops gepland, voor koffie, erwtensoep en borrel. Genoten wordt van heerlijke erwtensoep met roggebrood, gezelligheid en de ontspannen sfeer. Mens en paard rusten uit en we vervolgen de prachtige route. De lucht is inmiddels wat dreigender geworden en de eerste regenspetters worden gevoeld. Toch blijft de sfeer er goed in en vervolgen we in de stromende regen de rit. Dit geeft wel mooie plaatjes voor de fotograaf die altijd de rit vastlegt zodat we later nog kunnen nagenieten van de beelden van de rit. De foto’s worden op dezelfde nog op onze website www.demenners.nl geplaatst.

40-jarig jubileum Vereniging “De Menners” Hoekse Waard

Stampottenbuffet

Als afsluiting van deze rit staat een stamppottenbuffet klaar met heerlijke warme worst. Voordat we daar aan beginnen worden de paarden eerst goed verzorgd. Ook neemt de voorzitter Pieter Brand ons in zijn toespraak mee naar het verleden en blikt vooruit. Ooit heeft het bestuur van “De Menners” voor de keus gestaan of ze een recreatieve vereniging zouden blijven of een wedstrijdvereniging zouden worden. Het toenmalige bestuur had de angst dat de gezelligheid door het rijden van wedstrijden zou verdwijnen en besloot om enkel recreatieve activiteiten te organiseren. Naar nu blijkt een goede keus geweest. Het mooie van “De Menners” is dat het niet uitmaakt wie of wat je bent, welk rijtuig en welke paard(en) je hebt, iedereen voelt zich thuis bij onze vereniging.
Dit geeft voor de toekomst goede hoop dat de vereniging activiteiten kan blijven organiseren, zeker nu ook jongere leden de weg naar de vereniging weten te vinden.

40-jarig jubileum Vereniging “De Menners” Hoekse Waard

Als aandenken aan dit mooie jubileum was voor ieder lid een praktisch zakmes en is een jubileum magazine samengesteld met bijdragen van de leden. We kijken terug op een mooi jubileumjaar.

Bron en foto’s: De Menners

Reacties