IK | ZZ-Licht titel op naam van Yessin Rahmouni

IK | ZZ-Licht titel op naam van Yessin Rahmouni

Yessin Rahmouni - Irabel KNHS Indoorkampioenschappen 2020 © DigiShots

Yessin Rahmouni liet in het ZZ-Licht een sterke proef en een mooie kür op muziek zien met zijn Irabel. Voor de proef ontvingen zij 69,476% van de jury. In de kür op muziek deden ze er een schepje bovenop met 73,708%.

Vierde wedstrijd

Rahmouni vertelt “Ik ben echt super blij, het ging gewoon boven verwachting goed. Dit was pas onze vierde wedstrijd samen en dan gelijk het kampioenschap winnen, dat is super leuk. Irabel staat nu een jaartje bij mij op stal en ik rijd haar voor Willeke Bos van Stal 104. Toen ze voor het eerst bij me kwam was ze nog vrij groen, maar ze leert gelukkig heel makkelijk.”

Sensibele merrie

Hij vervolgt Ze geeft me altijd een heel fijn gevoel. Je merkt dat ze geen fouten wil maken. Op het kampioenschap vandaag was ze na de eerste proef iets vermoeid maar toch ging ze er helemaal voor in de Kür. Op die momenten doet ze er zelfs een schepje bovenop. Ze is echt een fijn paard. Elke dag stap ik er weer met plezier op. Ze is wel een sensibele merrie en soms wat jolig, maar daar houd ik van. Ze loopt zo makkelijk door de proeven heen dat ik nu zeker de overstap ga maken naar een klasse hoger. Ik zit nog wat te twijfelen tussen de ZZ-Zwaar en de Prix St. George maar in principe heb ik geen haast. Ze is ten slotte ook nog maar zeven jaar.”

Zilver en Brons

Shanna Baars pakte het zilver met Farzana G met een totaalscore van 70,970%. Mara de Vries won het brons met Icerole DVB. Zij kwamen tot een totaal van 70,777%.

Yessin Rahmouni – Irabel
KNHS Indoorkampioenschappen 2020
© DigiShots
Yessin Rahmouni – Irabel
KNHS Indoorkampioenschappen 2020
© DigiShots

 

 

 

 

 

 

 

Yessin Rahmouni – Irabel
KNHS Indoorkampioenschappen 2020
© DigiShots

Bron: KNHS

Foto’s: Digishots

Reacties