Zweedse ruiters gaan niet naar EK Hongarije

Zweedse ruiters gaan niet naar EK Hongarije

My Sandgren werd vorig jaar 9e in de kür op het EK met Twenty Two © DigiShots

De Zweedse federatie besloot deze week om geen jeugdruiters uit te zenden naar het EK in Hongarije. De fedratie maakte een risicobeoordeling in verband met het coronavirus, aan de hand daarvan viel de beslissing.

Risico

Een maand geleden werd bekend dat er dit jaar alsnog een Europees Kampioenschap zal plaatsvinden voor jeugdruiters in Hongarije. In aanloop naar het kampioenschap, was Zweden van plan om dit weekend een observatiewedstrijd te houden. Maar na vergaderingen over de voor- en nadelen van deelname aan het EK, heeft de federatie nu in overleg met de bondscoaches besloten om geen ruiters naar het kampioenschap uit te zenden. “Dit in verband met de risico’s op verspreiding van het coronavirus. Daarnaast is het een vrij lange reis, we weten niet hoe de grenzen er dan uitzien”, licht Lotta Amnestål namens de Zweedse federatie toe.

Onzekere situatie

Op 8 juli viel de beslissing. “De steeds veranderende situatie in Europa betekent dat we niet de verantwoordelijkheid kunnen nemen om onze sporters, hun teams en coaches bloot te stellen aan mogelijke besmetting. Of om hen aan te sporen te reizen. De situatie in Europa is erg onzeker. We weten niets over de routes naar Hongarije. We weten niets over het al dan niet gesloten zijn van de grenzen en over een eventuele quarantaine. Bij gebrek aan informatie over het virus en over de reis naar Hongarije, kan de Zweedse federatie niet de verantwoordelijkheid nemen om ruiters naar het EK uit te zenden.”

Bron: Ridsport

Reacties