Zware Tour-paard Dion Johnson DVB overleden

Zware Tour-paard Dion Johnson DVB overleden

0 8368
Marlies van Baalen - Dion Johnson KNHS Indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots

De Johnson-zoon Dion Johnson DVB is niet meer. De twaalfjarige Dion Johnson werd door Marlies van Baalen uitgebracht in de internationale Zware Tour.

Dion Johnson

Dion Johnson DVB genoot zijn opleiding bij Dressuurstal van Baalen. Als zesjarige won de ruin een gouden medaille op het Subli Kampioenschap. Daarna nam Marlies van Baalen de teugels van de Johnson-zoon over. Ze won met hem meerdere medailles op Nederlandse kampioenschappen en was ook internationaal succesvol. Dion Johnson liet maar liefst zeven internationale Lichte Tour-overwinningen noteren, maar won ook al zijn internationale Intermediaire B-debuut. Dion Johnson was een volle broer van Van Baalen’s B-kaderpaard Ben Johnson en van de recent aangewezen hengst Montgomery C.

Genoten

“Lieve Dion, je bent nu een ster aan de hemel”, reageert Van Baalen. “Bijzonder was je, vanaf het eerste begin, mede vanwege jouw extreem sensibele karakter. Wat was je super getalenteerd. Het sensibele keerde zich ten goede en wat gaf jij ons als amazones een fantastisch gevoel. Je was machtig en fijngevoelig tegelijk. We hebben intens van onze samenwerking genoten! Je hebt met zoveel plezier, zoveel gewonnen. De strijd van de afgelopen dagen kon jij echter helaas niet winnen. Wat zullen we je missen, lieve Dion.”

Bron: Facebook/Hoefslag

Reacties