Zwaar ongeval voor Grand Prix-amazone Joanna Robinson

Zwaar ongeval voor Grand Prix-amazone Joanna Robinson

0 8223
ruiter gereanimeerd

Finse dressuuramazone Joanna Robinson was gister betrokken bij een ongeluk toen ze vanuit Zuid Frankrijk terug naar Nederland aan het reizen was. De vrachtwagen, waar enkele paarden in stonden, kreeg een lekke band waardoor ze noodgewongen een tijdje aan de kant van de weg moesten staan. Een vrachtwagen botste met volle snelheid op de wagen, waar op dat moment personen, paarden en honden in zaten.

“Net voor de grote klap maakten we ons zorgen over de vrachtwagens die met hoge snelheid aan het passeren waren”, vertelt Robinson, die twijfelde of ze een video van de gevolgen van het ongeluk wil delen. Met het besluit om de video toch te laten zien, hoopt ze mensen bewust te maken van over rijgedrag. “Terwijl we aan de rechterkant van de weg wachtten op hulp met waarschuwingsknipperlichten en een gevarendriehoek, botste een vrachtwagen met volle snelheid op ons. Op het moment van de crash zaten we in de truck”.

Ernstige gevolgen

Eén paard, genaamd Leo, heeft het ongeluk niet overleefd. “Glam en Dundee hebben allebei verwondingen opgelopen die zelfs in het beste scenario behoorlijk wat tijd nodig hebben om te genezen. Snoopy had geluk met een grote wond boven het oog, maar het oog zelf ziet er prima uit. Azúcar lijkt het minst getroffen, maar het is nog te vroeg om te zeggen of we de komende dagen nog meer blessures bij alle paarden zullen ontdekken”. De honden die betrokken waren lijken op het eerste gezicht ongedeerd.

⁣”Ik en Silja voelen ons behoorlijk geschokt, pijnlijk en hebben de ergste kater ooit. Maar ik denk dat we in orde zijn. Nog steeds in shock voor wat er is gebeurd. En wetende dat het zoveel erger had kunnen zijn”, laat Robinson weten.

Bron: VIX Horses

Foto: 112/ archief

Reacties