Hexagon’s Double Dutch heeft een zusje!

Hexagon’s Double Dutch heeft een zusje!

CDI Zeeland Outdoor
Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch CDI Zeeland Outdoor 2018 © DigiShots

Terwijl Hexagon’s Double Dutch afgelopen weekend aan de bak moest op CHIO Rotterdam, werd er thuis op stal Hexagon een zusje van hem geboren!

‘Ushimanda blije mama’

Stal Hexagon meldde het goede nieuws gisteren op Facebook: ‘Double Dutch heeft een zusje! Ushimanda is een blije mama.’

Double Dutch has a little sister💕Ushimanda is a very happy mama💗 #johnson x #rubiquil x #matador #bornyesterday #baby #littlesister #hexagonhorses #foal #happymama

Geplaatst door Stal Hexagon op Zondag 24 juni 2018

Topdressuurgenen

Net als Double Dutch heeft het kersverse veulentje dus ook topdressuurgenen meegekregen, zowel via moeder Ushimanda als via vader Johnson.

Ushimanda is een merrie uit de Manda-stam, die bij Stal Hexagon begon met Amanda (Doruto x Epos x Olaf van Wittenstein). Met haar zette Stal Hexagon een succesvolle dressuurlijn op. De vader van Ushimanda is dan weer Rubiquil, die werd gefokt door Mieke van Lieren en door Zweistra werd uitbracht in de Grand Prix. Laurens van Lieren heeft Ushimanda zadelmak gemaakt en doorgereden. Toen van Lieren en Ushimanda Z2-geklasseerd waren, namen Renate van Vliet en later Jeanine Nieuwenhuis de teugels over.

Johnson (v. Jazz) hoeft eigenlijk geen introductie mee. De hengst vormt een absolute topcombinatie met Hans Peter Minderhoud. Hoogtepunten zijn onder meer individueel brons op het EK in Aken en een achtste plaats op de Olympische Spelen in Rio. Johnson werd in januari nog preferent verklaard door het KWPN.

Bron: Facebook Stal Hexagon / website Stal Hexagon / Hoefslag

Foto: DigiShots

 

Reacties