Celstraf voor paardenhandelaar na steekpartij Zuidlaardermarkt

Celstraf voor paardenhandelaar na steekpartij Zuidlaardermarkt

De Groningse rechtbank heeft een paardenhandelaar uit Nootdorp veroordeeld tot vijftien maanden celstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De nu 45-jarige man stak in 2014 in de vroege ochtend van de Zuidlaardermarkt een man in zijn rug.

Twee keer gestoken

De man kreeg op de Zuidlaardermarkt ruzie met andere bezoekers. Na het nodige duw- en trekwerk werd een 25-jarige man twee keer in zijn onderrug gestoken.

De politie vond na het incident een mes bij een hamburgertent. Het bloed dat op het mes zat bleek van het slachtoffer te zijn en het gevonden DNA-materiaal kwam overeen met dat van de 45-jarige man.

Regelrechte poging doodslag

“Een regelrechte poging doodslag”,  noteerde RTV Drenthe uit de mond van de Officier van Justitie op de zitting van 10 november. Die achtte vervolgens ‘een lange celstraf op zijn plaats’ en eiste vijftien maanden onvoorwaardelijke celstraf.

De rechter besliste vandaag tot vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk.

Camerabeelden

De 45-jarige verdachte heeft altijd ontkend het slachtoffer te hebben neergestoken. Van het incident zijn cameraopnames gemaakt, weet Dagblad van het Noorden. Hierop is te zien dat veroordeelde handelaar bij de groep staat waar de amok uitbreekt. De steekpartij is niet te zien, maar wel het slachtoffer dat naar zijn rug grijpt en de verdachte aanwijst.

Reacties