Zuid-Holland: natuurgebieden toegankelijker voor ruiters

Zuid-Holland: natuurgebieden toegankelijker voor ruiters

buitenrit
foto: Shutterstock

In de provincie Zuid-Holland hebben VVD, PvdA, PvdD en PVV een motie ingediend om natuur- en recreatiegebieden beter toegankelijk te maken voor ruiters. Dat omvat onder meer het opzetten van een meldpunt, zodat ruiters knelpunten én ontbrekende schakels in de route kunnen melden.

‘Toegankelijkheid natuurgebieden moet beter’

Mirjam Nelisse (VVD) vindt het belangrijk dat er een goed beeld ontstaat van de knelpunten en ontbrekende schakels in de ruiterroutes: ‘Nu kunnen ruiters hun weg soms niet vervolgen omdat een natuurgebied niet voor ruiters toegankelijk is. Dat moet beter!’ Anne Koning (PvdA) benadrukt dat het meldpunt vooral belangrijk is omdat ruiters bij gebrek aan ruiterpaden soms het fietspad gebruiken: ‘Dat levert ergernis op, maar kan ook tot gevaarlijke situaties leiden.’

Carla van Viegen (PvdD) wijst erop dat het belangrijk is dat wordt gemeld als de kwaliteit van de ruiterpaden onvoldoende is: ‘Kwalitatief goede ruiterpaden zijn van belang voor het welzijn van paarden.’ ‘Een ontspannen buitenrit begint bij een veilig en goed onderhouden routenetwerk’, besluit Tessa Dulfer (PVV).

Health Check

Tussen februari en juni wordt de zogenaamde Health Check uitgevoerd: een brede consultatie onder recreanten die paardrijden, wandelen, fietsen en varen. Ruiters die een idee of knelpunt willen inbrengen, kunnen dat doen via het klantcontactcentrum van de provincie (zuidholland@pzh.nl).

Bron: Persbericht

Foto: Shutterstock

Reacties