Zoon (10) van Derk Jan Mekkes neemt de leidsels over *VIDEO*

Zoon (10) van Derk Jan Mekkes neemt de leidsels over *VIDEO*

tuigpaard

De familie Mekkes is een bekende naam in tuigpaardenland. De liefde voor het tuigpaard zit hen in het bloed. De zoon van Derk Jan Mekkes is ook besmet met het tuigpaardenvirus. Good old ereklasse-paard én voorpaard in het span van Glenn Geerts Varanno is zijn perfecte leermeester.

Kosmos

De vader van Derk Jan, Dirk, erfde het paardenvirus van zijn opa en beleefde jarenlang vele successen op de concoursen, onder andere met Kosmos. Derk Jan zelf heeft ook al enorm veel titels op zijn naam staan. Net als zijn zus Hanneke. Bart, de tienjarige zoon van Derk Jan, lijkt het stokje straks over te gaan nemen.

Zeges

De achttienjarige Varanno (v. Manno), is een goede leermeester voor Bart. Varanno behaalde zelf veel zeges en werd maar liefst 17 keer Nederlands kampioen. Ook samen in het span met Whizzkid’s Gonda liep hij vaak naar de koppositie.

4-span

Naast showpaard had Varanno ook de kwaliteiten en de ‘drive’ om als menpaard met de top mee te kunnen lopen. Hij werd kampioen van België in het span van Glenn Geerts en liep als diens linker voorpaard ook internationale wedstrijden in 2012 en 2013.

Bart Mekkes (10) en leermeester Varanno

De 10-jarige Bart Mekkes heeft net als vader Derk, grootvader Dirk en tante Hanneke het tuigpaardenvirus flink te pakken. Aan Varanno heeft hij een geweldige leermeester.

Geplaatst door Hoefslag op Vrijdag 29 mei 2020

Bron: De Hoefslag

 

 

 

Reacties