Zonik vandaag 12 zonen in eerste bezichtiging

Zonik vandaag 12 zonen in eerste bezichtiging

Edward Gal en GLOCK's Zonik N.O.P. tijdens CHIO Rotterdam 2018
Edward Gal en GLOCK's Zonik N.O.P. tijdens CHIO Rotterdam 2018

Dinsdag is in Ermelo de eerste dag voor de dressuurhengsten op de eerste bezichtiging voor de KWPN-hengstenkeuring. Glock’s Zonik is deze dag topaanvoerder met 12 zonen.

Dressuurhengsten

Totilas en Total Us komen met zeven zonen. Schwarzgold is met zes hengsten vertegenwoordigd en Johnson met vijf. De dressuurhengsten zijn tot en met zaterdag te zien.

Zeventien springhengsten

Maandag was de één na laatste dag voor de eerste bezichtiging van de KWPN-springhengsten in Ermelo. Zeventien hengsten mogen een ronde verder.

Interessant

“We hebben een interessante groep hengsten kunnen selecteren voor de tweede bezichtiging”, vertelt voorzitter Cor Loeffen. “Qua bloedvoering was het een gemêleerde dag vandaag en we hebben een mooi aantal hengsten groen licht kunnen geven voor Den Bosch, zonder dat er echt uitschieters bij zaten. In de breedte was de kwaliteit goed maar er was ook wel weer een ondereind vandaag.”

Grandorado TN

In totaal verschenen er maandag 38 hengsten in de baan, waarvan er dus 17 een ronde verder mogen. For Pleasure (2), Grandorado TN (3), Heathrow (2) en Harley VDL (2) kregen ieder meerdere zonen door vandaag. Op 9 december is de laatste dag van de eerste bezichtiging voor de springhengsten. Op 10 december is de nakeuring voor de spring-, dressuur- en Gelderse hengsten.

Alles is live te volgen via KWPN.tv.

Bekijk hier de groepenindelingen.

Bekijk hier de deelnemende hengsten en uitslagen.

Bron: De Hoefslag/ KWPN

 

Reacties